Rafinărie de petrol rusească, lovită de trupele ucrainene (surse Reuters)

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O sursă ucraineană a declarat joi că drone ucrainiene au atacat o rafinărie de petrol deținută de Rosneft în sudul Rusiei, potrivit Reuters

Atacul a provocat un incendiu peste noapte la unitatea orientată către export din orașul Tuapse, dar oficialii locali ruși au declarat în cursul dimineții de joi că acesta a fost stins.

"Unitatea era în flăcări. Conform informațiilor preliminare, nu au fost înregistrate victime sau răniți", a spus Serghei Boiko, șeful districtului Tuapse, pe Telegram.

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, nu a făcut nicio declarație oficială.

Sursa ucraineană a afirmat că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a lovit rafinăria cu drone și va continua să atace facilitățile care furnizează combustibil pentru invazia Rusiei, care durează de aproape doi ani.

"SBU lovește adânc în Federația Rusă și continuă să atace facilități care nu sunt doar importante pentru economia rusă, ci furnizează și combustibil pentru trupele inamice", a declarat sursa pentru Reuters.

Canalele neoficiale de pe Telegram au arătat imagini cu incendiul și au afirmat că dronele au fost responsabile.

Capacitatea anuală a fabricii este de 12 milioane de tone metrice (240.000 de barili pe zi). Produce naftă, motorină, gaz de petrol lichefiat și motorină cu conținut ridicat de sulf, și furnizează combustibil mai ales către Turcia, China, Malaysia și Singapore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel