Urmărește emisiunea live


PNL nu iese de la guvernare. ”Nu o să rupem coaliția”, anunță Turcan

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Raluca Turca, ministrul Culturii, a făcut prima declarație după întâlnirea liberalilor, susținând că PNL nu o să plece de la guvernare.

Liberalii s-au reunit la Vila Lac, pentru a dezbate opțiunea retragerii de la guvernare și pentru a discuta mobilizarea în teritoriu pentru alegerile din noiembrie și decembrie.

Întâlnirea are loc pe fondul unui climat politic tensionat, după ce în ultimele zile PNL a lansat acuzații fără precedent împotriva Partidului Social Democrat, susținând că acesta este responsabil pentru decizia Curții Constituționale de a elimina un candidat din alegerile prezidențiale. În acest context, menționăm că europarlamentara Diana Șoșoacă a fost exclusă din cursa pentru Cotroceni printr-o hotărâre a CCR.

De asemenea, social-democrații au fost acuzați și în urma scandalului Nordis, deputata Laura Vicol fiind criticată că a blocat în Comisia Juridică, pe care o prezida, un proiect de lege care ar fi prevenit „înșelarea“ cumpărătorilor.

În acest context agitat, PNL a anunțat, prin vocea liderului Nicolae Ciucă,  rupt coaliția cu Partidul Social Democrat, dar rămâne la guvernare „doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza (n.r. cei din PSD) pentru a câștiga alegerile“. 

Declarațiile ministrului Culturii, Raluca Turcan

"Nu o să rupem coaliția cu PSD, pentru că USR a plecat de la guvernare, iar România avea nevoie de guvernare și stabilitate. Moțiunea USR este un demers politicianist, iar perspectiva ieșirii PNL-ului de la guvernare este exclusă. PNL a fost la guvernare, și-a asumat guvernarea în momente foarte dificile, și nu văd de ce PNL-ul ar trebui să plece de la guvernare", a explicat Raluca Turcan, potrivit Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel