Raluca Turcan a anunțat restaurarea și consolidarea Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunțat lansarea licitației pentru consolidarea și restaurarea Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi, județul Botoșani.

Într-o postare pe Facebook, Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunțat lansarea licitației pentru consolidarea și restaurarea Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi, județul Botoșani.

„Institutul Național al Patrimoniului a lansat licitația pentru lucrări de consolidare, restaurare și punere în valoare a Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi, județul Botoșani.

Importanța clădirii este dată de istoria sa care începe la 1893 când, în ședința Consiliului General al Prefecturii județului Dorohoi, se votează luarea unui împrumut în vederea construirii unui palat administrativ și de justiție și a unei cazărmi pentru armata teritorială. Câțiva ani mai târziu, în 1898, se decide construirea Palatului Administrativ la Dorohoi.

Timp de 11 ani, ultimul etaj al fostei Prefecturi a județului a găzduit Muzeul de Științele Naturii, parterul fiind ocupat de Biblioteca și Casa de Cultură, timp în care clădirea s-a numit Palatul Culturii.

Ministerul Culturii continuă să demonstreze preocuparea pentru conservarea și valorificarea patrimoniului cultural românesc, revitalizând locuri importante pentru România, redând astfel frumusețea comunității de care aparțin“, a scris Raluca Turcan, ministrul Culturii, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel