Raluca Turcan: Legea privind parteneriatul dintre stat şi culte nu presupune construcţia de biserici, ci ajutorarea oamenilor

raluca turcan
raluca turcan

Proiectul de lege privind parteneriatul dintre stat şi culte în domeniul serviciilor sociale nu trebuie privit ca un proiect electoral sau unul care va însemna construcţia de noi biserici, ci ajutorarea românilor prin intermediul bisericii, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, iniţiatoarea proiectului, deputatul PDL, Raluca Turcan.

"Proiectul este în momentul de faţă la Senat. Sperăm să treacă de Parlamentul României. (...) Iată că ajungem cu el finalizat aproape de alegeri. (...) Opoziţia a susţinut acest proiect de lege. (...) Banii să nu meargă pe construcţia de biserici, ci pe crearea de centre de asistenţă socială, pe sprijin acordat prin intermediul bisericii, oamenilor ", a spus Raluca Turcan.

Aceasta a explicat că există surse de finanţare pentru acest proiect de lege, care, după ce va fi adoptat, va însemna finanţări chiar de 80 la sută pentru asistenţa socială derulată prin biserică, din partea guvernului. Există procedură de bugetare a acestor proiecte sociale, aşadar nu trebuie privit în context electoral proiectul, ci în vederea apropierii bisericii de societate. Proiectul este văzut ca un proiect distinct, în momentul de faţă există finanţări către unităţile de cult, către partea de asistenţă socială. De aceea, în momentul focalizării statului pe proiectele sociale derulate de biserică, nu rămâne decât să se facă practic decât o reaşezare a tuturor cheltuielilor efectuate până acum de stat", a explicat deputatul PDL.

Raluca Turcan a vorbit de apropierea dintre societate şi biserică vineri, în cadrul unei dezbateri cu această temă, desfăşurată sub auspiciile Fundaţiei Creştin Democrate şi a Fundaţiei Fundaţia Hanns-Seidel. La această dezbatere a participat şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi care a susţinut acest proiect de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel