Raluca Turcan (PNL) nu susține impozitarea progresivă propusă de PSD: Viziunile trebuie să se armonizeze

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Raluca Turcan, ministru al Culturii și președinte PNL Sibiu, susține cota unică de impozitare în detrimentul impozitării progresive care este susținută de PSD. Argumentul ministrei este că de 20 de ani impozitarea unică aduce numai beneficii pentru români.

Raluca Turcan, ministru al Culturii și președinte al PNL Sibiu, a declarat cu câteva momente în urmă că este de acord cu cota unică de impozitare, înțelegând și motivul pentru care PSD speră la o impozitare progresivă. Având aceste detalii în vedere, ministrul Culturii a mai punctat faptul că "într-o guvernare de mare coaliţie viziunile trebuie să se armonizeze".

"În PNL nu există nicio apetenţă pentru experimente riscante, care să afecteze creşterea economică. Înţeleg că PSD are o altă viziune şi îşi doreşte o impozitare progresivă, dar într-o guvernare de mare coaliţie viziunile trebuie să se armonizeze. Coaliţia PNL - PSD e o coaliţie între egali; de aceea măsurile liberale trebuie să coexiste cu măsurile sociale. Cota unică înseamnă dinamism pentru România. Impozitarea progresivă ar însemna o pedeapsă pentru economia românească", a subliniat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Sibiu.

Ministra mai spune că în anul 2023 companiile românești au beneficiat de 2% din PIB-ul național, sub formă de ajutoare de stat. Ea mai susține despre cota unică de impozitare că aduce beneficii României de 20 de ani.

"Potrivit datelor Consiliului Concurenţei, companiile româneşti au beneficiat, în anul 2023, de ajutoare de stat de circa 30 de miliarde de lei, aproape 2% din Produsul Intern Brut. 90% din firmele beneficiare sunt IMM-uri, adică firme româneşti. De 20 de ani, cota unică aduce beneficii economice României. Cota unică şi fondurile europene au fost combustibilii esenţiali pentru saltul economic al României din ultimele două decenii. Aceste două lucruri ne-au ajutat să reducem decalajul de dezvoltare dintre noi şi media europeană. În urmă cu 20 de ani, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor în România era la circa 25% din media UE; azi am depăşit 75%. Cota unică e bună pentru mediul de afaceri şi pentru angajaţii din România. Abandonarea cotei unice ar sărăci România, fiindcă ar descuraja puternic munca şi investiţiile", a explicat preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel