Rămășitele fotbalistului Maradona vor fi mutate într-un mausoleu dedicat. Cauzele morții lui, încă needificate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un tribunal din Argentina a aprobat marți mutarea rămășițelor legendarului fotbalist Diego Armando Maradona într-un mausoleu dedicat, care va fi construit în Buenos Aires, în districtul Puerto Madero, notează EFE și transmite Agerpres.

În prezent, rămășițele lui Maradona se află în cimitirul Jardín de Bella Vista din San Miguel, dar acestea vor fi transferate într-un nou sanctuar public, conceput pentru a aduce un omagiu veșnic eroului național al Argentinei, mai notează sursa citată.

Decizia exhumării acestuia a fost luată de un tribunal din San Isidro, provincia Buenos Aires, la cererea moștenitorilor celebrului sportiv. Construcția, numită "Memorial del Diez", are termen de finalizare până în 2025.

Unde va fi amplasat memorialul

Mausoleul, cunoscut și sub denumirea de „Memorialul M10”, va fi amplasat pe Explanada del Bajo, în apropierea Plaza de Mayo, și va fi accesibil publicului, oferindu-le fanilor din întreaga lume posibilitatea de a-l omagia.

Memorialul va fi "un loc de odihnă veşnică unde să poată fi vizitat şi să primească recunoaşterea şi dragostea milioanelor de oameni care şi-o exprimă zilnic prin diferite medii", au explicat urmaşii campionului mondial într-o scrisoare publicată pe reţelele de socializare, sub semnătura administratorului moştenirii lui Maradona, Sebastian Baglietto. 

Cauzele decesului lui Diego Maradona, încă needificate

Diego Maradona a încetat din viață pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, ca urmare a „unui edem pulmonar acut secundar, a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate”, potrivit autopsiei.

De asemenea, s-a descoperit că inima lui prezenta o „cardiomiopatie dilatată”, o afecțiune gravă care ar fi contribuit la decesul său prematur.

Moartea lui Maradona a fost urmată de o anchetă care a adus în fața justiției mai mulți membri ai personalului medical care s-au ocupat de îngrijirea sa.

Printre aceștia se numără neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov și psihologul Carlos Diaz, care sunt acuzați de omucidere.

În plus, medicul care a coordonat îngrijirea la domiciliu a fostului fotbalist, Nancy Forlini, coordonatorul asistenţilor medicali, Mariano Perroni, asistenţii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid, dar şi medicul clinic Pedro Di Spagna sunt ceilalţi cinci inculpaţi în dosar, legat de asistenţa medicală pe care ar fi trebuit s-o primească Maradona

Judecătorii Maximiliano Savarino, Veronica Di Tommaso şi Julieta Makintach, care au autorizat transferul rămăşiţelor, vor trebui să judece în martie 2025 membrii personalului medical implicaţi în dosarul morţii lui Maradona, mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel