Rămășițele de mult pierdute ale ultimului tilacin au fot redescoperite.
După ce au fost dispărute de peste 85 de ani, rămășițele de mult pierdute ale ultimului tilacin cunoscut, tigrul tasmanian, au fost descoperite într-un dulap prăfuit al unui muzeu din Tasmania.
Ultimul tilacin (Thylacinus cynocephalus) a murit în grădina zoologică Beaumaris din Hobart pe 7 septembrie 1936, ducând la dispariția speciei sale. Există imagini alb-negru ale unui tilacin la grădina zoologică despre care se credea că este ultima de acest gen. Cu toate acestea, noua cercetare sugerează că animalul din înregistrare a fost, de fapt, penultimul tilacin.
Se pare că ultima tilacină reală a fost o femelă bătrână care fusese capturată de Elias Churchill și vândută grădinii zoologice în mai 1936. A murit la doar câteva luni după ce a ajuns la grădina zoologică și corpul său a fost trimis la Muzeul și Galeria de Artă din Tasmania (TMAG), dar curatorii nu l-au etichetat corespunzător pentru că fusese prins ilegal.
„De ani de zile, mulți curatori și cercetători de muzeu au căutat rămășițele sale fără succes”, a declarat doctorul Robert Paddle, expert, într-un comunicat.
„Niciun material de tilacină care datează din 1936 nu a fost înregistrat în colecția zoologică, așa că s-a presupus că rămășițele sale au fost aruncate”, a mai spus el.
Într-un studiu viitor, Paddle și Kathryn Medlock, curator onorific la TMAG, au studiat un raport nepublicat al unui taxidermist de muzeu, datat 1936-1937, care a menționat un tilacin. Acest lucru a determinat o revizuire a specimenelor lor din depozitul TMAG, dezvăluind în cele din urmă că aveau ultima tilacină existentă din 1936 în colecția lor.
„Corpul de tilacină a fost jupuit, iar scheletul dezarticulat a fost poziționat pentru a fi inclus în colecția nou formată, supravegheată de profesorul A W G Powell”, a explicat Medlock.
„Pielea a fost netezită cu grijă de către taxidermistul muzeului, William Cunningham, ceea ce a însemnat că ar putea fi transportată cu ușurință și folosită ca specimen demonstrativ pentru clasele școlare care învață despre marsupiale tasmaniene”, a adăugat ea.
Cu un cap asemănător lupului, un corp vărgat ca al unui tigru și un marsupiu ca al unui cangur, tilacina este, fără îndoială, o creatură ciudată și fascinantă. Această specie carnivoră ar putea arăta ca un canin, dar este de fapt un marsupial care este mai strâns legat de canguri, koala, wombați, wallabi și bandicoots, conform IFLScience.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci