Rapelul, necesar pentru ca vaccinul să fie eficient. Cei imunizați își pot revedea familiile

Pixabay
Pixabay

Specialiștii recomandă ca ambele doze de vaccin să administrate, astfel încât cei imunizați să aibă parte de toate beneficiile vaccinului și să își poată revedea persoanele dragi. 

Medicii și specialiștii precizează că prima doză de vaccin nu este eficientă fără rapel. De aceea, pentru beneficiile maxime este nevoie de ambele doze. 

Vaccinurile Pfizer, Moderna și AstraZeneca sunt studiate ca vaccinuri cu două doze. Prima doză oferă un anumit grad de protecție, dar beneficiile maximale se obțin doar după administrarea celei de a doua doze”, este precizat pe platforma oficială.

Timp de așteptare, 2 săptămâni

Imunitatea împotriva SARS-CoV-2 nu se formează imediat, de aceea este nevoie ca o persoană să aștepte până la două săptămâni pentru a putea avea toate beneficiile.

Este nevoie de aproximativ 10-14 zile pentru a dezvolta un răspuns imun optim după a doua doză. Trebuie totuși să fiți precauți și să continuați respectarea măsurilor de prevenție și după acest interval de timp”, informează specialiștii.

Îi putem revedea pe cei dragi

După vaccinare și perioada indicată de 2 săptămâni, o persoană imunizată își poate relua activitățile cotidiene și se poate întâlni chiar și cu cei dragi. 

„Faptul că ați primit a doua doză de vaccin înseamnă că sunteți mai protejat împotriva acestui virus. Vă puteți vizita prietenii ori familia, însă vă recomandăm să respectați regulile de protecție, atât timp cât autoritățile mențin aceste măsuri de siguranță. Este important să le oferim protecție celor care încă nu au fost vaccinați sau care fac parte din categoriile vulnerabile.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel