Rapid a semnat cu atacantul Aaron Boupendza, golgheter în campionatul Turciei

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Atacantul gabonez Aaron Boupendza a semnat pentru două sezoane cu formația Rapid București.

Internaționalul gabonez Aaron Boupendza (28 ani), golgheterul sezonului 2020-21 al Superligii de fotbal a Turciei, a semnat, vineri, un contract valabil timp de două sezoane, până în vara anului 2026, din postura de jucător liber.

”Mă bucur că am ajuns la Rapid, este un club mare din România, cu cei mai fanatici suporteri. Cei de aici m-au dorit foarte mult și voi încerca să-i răsplătesc prin evoluțiile mele, prin goluri și trofee. Mă bucur că voi putea să joc alături de Clinton (n.r. Njie), cu care mă înțeleg foarte bine. De asemenea, am șansa de a lucra din nou cu Marius Șumudică, care este ca un tată pentru mine. Abia aștept să joc!”, a spus Boupendza pentru site-ul clubului giuleștean.

FOTO: captură Facebook @FC Rapid 1923

Citește și: Patricia Țig, victorie dramatică în ”sferturile” WTA 125 Țiriac Trophy

2016, anul în care a început să joace în Europa

Boupendza și-a început cariera în țara natală, la Mounana, formație de la care a venit în Europa, în 2016, atunci când a semnat cu Bordeaux. De aici, a fost împrumutat în patru rânduri, la Pau FC, Gazelec Ajaccio, Tours și Feirense. Pentru Pau a marcat 15 goluri, fiind golgheterul ligii a treia franceze.

În 2020, Boupendza a fost transferat definitiv la Hatayspor, acolo unde a marcat 22 de goluri în primul sezon, devenit cel mai bun marcator al Superligii turce. A marcat de patru ori într-un meci cu Antalyaspor, câștigat cu 6-0 de nou-promovata Hatayspor, dar a reușit și o ”dublă” contra lui Beșiktaș (2-2).

După un singur sezon în Turcia, gabonezul a fost achiziționat de Al Arabi, din Qatar, acolo unde a stat un an, fiind ulterior achiziționat de Al Shabab, din prima ligă saudită. Aici, a fost antrenat de Marius șumudică, reușind o evoluție foarte bună, cu 11 goluri marcate în 17 meciuri.

În 2023, FC Cincinnati a plătit 6,5 milioane de euro pentru atacantul din Gabon, acesta punctând de 8 ori în 28 de partide din Major League Soccer. În această vară, Boupendza a rămas liber de contract, despărțindu-se de formația americană, pe care a lăsat-o pe locul secund în Conferința de Est.

Pentru naționala Gabonului, Aaron Boupendza a jucat în 35 de meciuri, marcând de 8 ori, informează Agerpres. 

După 8 etape, Rapid se află pe locul 9 în clasamentul Superligii,9 puncte, după o victorie, șase înfrângeri și un egal. În etapa a 9-a, Rapid va juca, pe teren propriu, cu FC Universitatea Cluj, liderul campionatului. Meciul va avea loc luni, 16 septembrie, de la ora 21.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel