Brandul Rapidului, marca și culorile, au fost astăzi achiziționate la licitație.
Astfel, continuatoare Rapidului este Academia Rapid, echipa susținută de primăria Sectorului 1.
Societatea a fost singura care achiziționase caietul de saricini, iar acum, la al 19-lea termen, a cumpărat marca pentru 406.800 de euro, plus TVA.
FC Rapid SA a intrat în insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus falimentul. Adunarea Creditorilor a stabilit ca licitația pentru brandul Rapid să plece de la suma de 3,4 milioane de euro, deși evaluarea a fost făcută la 406.000 de euro.
"A fost doar un singur participant, FC R (n.r fosta Academia Rapid). Asta înseamnă mult pentru fani. Astfel, FC R și-a declarat intenția de a fi continuatoare Rapidului. Părerile pentru palmares sunt împărțite. Până la urmă, palmaresul este al echipei și nu se poate diviza. După părerea mea, palmaresul este deținut de ultima entitate care a deținut echipa, FC Rapid, care acum e în faliment.
Acum s-a plătit doar 10% din sumă. Restul va fi plătit într-un anumit termen. Societatea a fost reprezentată de administrator, Olariu Adrian. Nu există nicio plată de la Primărie (n.r. nu s-au folosit bani publici)", a declarat Mihai Florea, lichidatorul FC Rapid, la Digi Sport, citat de GSP.
”Lucrurile sunt clare”
Daniel Pancu, legenda Rapidului, este convins că din acest moment nu mai există niciun dubiu. Echipa care va juca barajul pentru promovarea în Liga a 3-a este convins că din acest moment lucrurile au devenit cât se poate de clare.
"E o veste uriașă. Multe persoane s-au interesat de Rapid. Am redevenit ce am fost, asta e părerea mea. E o veste pe care fanii o așteaptă de mult timp. Inițiativa a plecat la Primărie, a fost o idee foarte bună. Sunt multe lucruri de făcut pe viitor. Dacă nu acum nu recunosc echipa, înseamă că nu recunosc Rapidul. Lucrurile sunt clare. Am achiziționat ceva ce ne dă dreptul să ne numim Rapid", a declarat Daniel Pancu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News