Rapid, victorie la scor cu Farul în ultimul meci al etapei 13 din Superligă

 FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Scor de ”neprezentare”, la pauză, în meciul Rapid - Farul, încheiat cu dublă inferioritate numerică.

Formația Rapid București a surclasat echipa Farul Constanța cu 5-0 (3-0), luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 13-a a Superligii de fotbal.

Andrei Borza (13), Claudiu Petrila (30), Alexandru Pașcanu (40) și Alexandru Dobre (72, 90+5) au marcat golurile echipei antrenate de Marius Șumudică.

Rapidiștii au deschis scorul prin Borza (ex-Farul), care a marcat cu dreptul din marginea careului, iar Petrila a majorat diferența (30), după o pasă greșită a lui Victor Dican. Pașcanu a înscris înainte de pauză (40), cu un voleu din centrul careului.

Debutantul Alexandru Dobre a marcat pe contraatac (72), cu un șut la colțul lung, la șase minute de la introducerea sa pe teren. Dobre a realizat dubla (90+5), din centrarea lui Claudiu Micovschi, după o pasă greșită a lui Nicolas Popescu la centrul terenului.

Rapid a avut și o bară (69), la șutul lui Răzvan Onea, de la 35 de metri, mingea fiind deviată de portarul Alexandru Buzbuchi în transversală.

Meciu, încheiat în 10 jucători de fiecare echipă

Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat. Gabriel Dănuleasă (Farul) a primit roșu în min. 82, pentru fault la Aaron Boupendza, în postură de ultim apărător, la doar un minut de la intrarea sa pe gazon. Slovacul Jakub Hromada (Rapid) a fost eliminat în min. 90+1, pentru o intrare dură la Nicolas Popescu. Inițial, Hromada primise cartonaș galben, dar, la semnalizarea arbitrajului video, Andrei Moroiță l-a eliminat.

La Rapid au debutat cu acest prilej camerunezul Clinton Njie, gabonezul Aaron Boupendza și Alexandru Dobre, iar la Farul, Luca Băsceanu (18 ani).

Rapid a obținut prima sa victorie acasă în acest campionat.

Farul are un singur punct în ultimele trei etape și o singură victorie în ultimele șapte etape.

FC Rapid București - FC Farul Constanța 5-0 (3-0), Giulești Superbet Arena - București

Au marcat: Andrei Borza (13), Claudiu Petrila (30), Alexandru Pașcanu (40), Alexandru Dobre (72, 90+5).

Cartonașe roșii: Gabriel Dănuleasă (Farul, 82), Jakub Hromada (Rapid, 90+1).

Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești); arbitri asistenți: Daniel Mitruți (Craiova), Ionel Valentin Dumitru (Gherghița/Prahova); al patrulea oficial: Andrei Antonie (București)

Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureș); arbitru asistent video: Cristina Mariana Trandafir (București)

Observatori. Irina Mîrț (București) - CCA, Constantin Stătescu (Galați) - LPF, informează Agerpres.

După 13 etape, pe primul loc în clasamentul Superligii se menține FC Universitatea Cluj, cu 26 de puncte, urmată de Universitatea Craiova (21 puncte) și CFR Cluj (19 puncte, 12 meciuri disputate), care este la egalitate cu următoarele două echipe (Oțelul Galați și FCSB).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel