Consiliul Naţional al Audiovizualului a făcut public marţi, 30 august 2011, un raport de monitorizare pe luna mai a greşelilor în folosirea limbii române făcute de redactorii de radio şi televiziune.
La solicitarea CNA, Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” a realizat, în perioada 1 - 31 mai, o monitorizare a greşelilor în folosirea limbii române de către redactorii de radio şi televiziune. Au fost monitorizate 12 posturi de televiziune şi două de radio, alese în funcţie de audienţă, acoperire naţională, pondere a emisiunilor informative şi de dezbatere, asumarea unui rol cultural şi educativ. S-au efectuat 300 de ore de monitorizare, urmărindu-se în primul rând transmisiunile de la orele de vârf, în special emisiunile de ştiri şi dezbateri.
Conform concluziilor raportului, redactorii Radio România Actualităţi cu 12 erori și cei de la Europa FM 15. Totodată, raportul evidenţiază faptul că redactorii radio fac mai puţine greşeli decât cei de televiziune.
Cele mai multe greşeli au fost făcute de redactorii OTV, urmaţi de cei de la Canal D, 10 TV şi Prima TV.
VEZI AICI CE GREȘELI DE FOLOSIRE A LIMBII ROMÂNE AU FOST FĂCUTE LA RADIO ȘI TELEVIZIUNI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News