Raport OMS: Cazurile de COVID cresc în Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu și Europa

Fotografie de la Cottonbro: Pexels
Fotografie de la Cottonbro: Pexels

Numărul de noi cazuri de coronavirus a crescut în Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu și Europa săptămâna trecută, în timp ce numărul de decese la nivel global a scăzut cu 16%, potrivit ultimului raport săptămânal al Organizației Mondiale a Sănătății privind pandemia.

Potrivit OMS cazurile de infecție cu coronavirus au crescut cu aproximativ 45% în Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu și cu aproximativ 6% în Europa. La nivel global, numărul de noi cazuri de COVID-19 a scăzut după ce a atins vârful în ianuarie.

Oficialii britanici din domeniul sănătății au declarat săptămâna trecută că au existat semne timpurii conform cărora țara ar putea fi la începutul unui nou val de infecții determinate de variantele de omicron, deși ratele de spitalizare au rămas până acum ”foarte scăzute”.

Marea Britanie a renunțat la aproape toate restricțiile COVID. Săptămâna trecută, Regatul Unit a înregistrat o creștere de 43% a cazurilor în urma petrecerilor de stradă, concertelor și altor festivități care au sărbătorit jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a de la începutul acestei luni.

Între timp, în SUA, oficialii au început să lanseze vaccinuri pentru copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și cinci ani la sfârșitul săptămânii trecute.

Consilierii Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA au autorizat vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech și Moderna sâmbătă, declarând că au ajutat la prevenirea bolilor severe, a spitalizării și a deceselor la copiii mici.

În timp ce copiii mici, în general, nu se îmbolnăvesc de COVID-19 ca și copiii mai mari și adulții, spitalizările lor au crescut în timpul valului omicron, iar experții americani au stabilit că beneficiile vaccinării depășesc riscurile minime, potrivit Republic World.

Citește și...

Franţa trece printr-un nou val de COVID-19, alimentat de noi variante ale bolii

Franţa se confruntă cu un nou val de infecţii cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat miercuri şeful vaccinării franceze. Alain. Fischer vrea să fie reintroduse măştile în transport.

Alain Fischer a declarat la France 2 că nu există nicio îndoială că există din nou o recrudescenţă a pandemiei în ţară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în transportul public.

Noile infecţii au crescut constant de la sfârşitul lunii mai în Franţa, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai şi cea de 50.402 de marţi. Citește mai mult AICI.

Citește și...

Studiu: Aproape 20 de milioane de decese, prevenite prin vaccinurile Covid

Vaccinurile Covid au prevenit aproape 20 de milioane de decese în primul an după ce au fost introduse, potrivit primului studiu de mare amploare pe această temă, publicat vineri, informează Mediafax. Studiul a constatat că au fost prevenite 19,8 milioane de decese dintr-un potenţial de 31,4 milioane de decese care ar fi avut loc dacă nu ar fi fost disponibile vaccinuri. A fost o reducere de 63%, a constatat studiul, notează France 24. Studiul a folosit cifre oficiale sau estimări atunci când datele oficiale nu erau disponibile pentru decesele cauzate de Covid, precum şi numărul total de decese în exces din fiecare ţară. Excesul de mortalitate este diferenţa dintre numărul total de persoane care au murit din toate cauzele şi numărul de decese aşteptat pe baza datelor anterioare.

China nu a fost inclusă în studiu

Aceste analize au fost comparate cu un scenariu alternativ ipotetic în care nu s-a administrat niciun vaccin. Modelul a ţinut cont de variaţia ratelor de vaccinare între ţări, precum şi de diferenţele de eficacitate a vaccinurilor pe baza tipurilor de vaccinuri despre care se ştie că au fost utilizate în principal în fiecare ţară. China nu a fost inclusă în studiu din cauza populaţiei sale mari şi a măsurilor stricte de izolare, ceea ce ar fi distorsionat rezultatele, a precizat studiul...citește mai mult AICI.

Te poate interesa și...

Austria renunță la vaccinarea obligatorie anti-Covid

Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19, după ce această măsură a fost deja suspendată în martie, la doar o lună după ce intrase în vigoare, transmite AFP.

"De acum trebuie să trăim cu COVID-19, deci vom implementa o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârşitul vaccinării obligatorii", a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Acea strategie "a fost implementată într-un context epidemiologic diferit", marcat de unităţi spitaliceşti supraaglomerate, a subliniat el. "Însă varianta Omicron a schimbat regulile", a adăugat acest ministru ecologist. "Chiar şi cei care au acceptat încă...citește în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel