Raportul deputatului Andi Cristea (PSD) privind impactul metaverse asupra societății, adoptat în unanimitate și fără amendamente

Andi Cristea
Andi Cristea

Miercuri, la Strasbourg, în cadrul Consiliului Europei, Comisia pentru Știință, Media, Educație și Cultură a adoptat în unanimitate și fără amendamente raportul deputatului Andi Cristea privind impactul metaverse asupra societății.

 

Metaverse reprezintă viitorul internetului, un nou mediu de interacțiune intre oameni, acțiuni si procese digitale, bazat pe noile tehnologii precum inteligența artificială (AI), realitățile imersive și blockchain-ul.

Istoric, pentru a menține ordinea în complexitatea societății, oamenii au stabilit modele de interacțiune prin legi și cultură. Însă noile tehnologii accelerează până la derapaje procesele sociale, economice și politice actuale, create într-o etapă anterioară, fără tehnologia prezentului.

Raportul, însoțit de o rezoluție, va fi inclus pe agenda viitoarei sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Raportul este un set de recomandări, bune practici și avertizări pentru cele 46 de state membre ale Consiliului Europei.

Deputatul român Andi Cristea a avut un rol central în cele șase dezbateri organizate de Consiliul Europei la Londra, Paris, Strasbourg și Copenhaga, la care au participat marile companii de tehnologie, mediul academic și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale.

Andi Cristea este în prezent raportor general al Consiliului Europei pentru Știință și Tehnologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel