Raportul MCV conține clișeele fostei puteri, susține Corina Crețu

corina crețu dccc
corina crețu dccc

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a criticat atacurile împotriva libertății presei din Raportul MCV cu privire la raporturile înregistrate de România.

„Este o veste proastă și încă o contribuție la deficitul de democrație reclamat tot mai insistent de cetățenii europeni”, a declarat Corina Crețu, potrivit A.M.Press. „Raportul conține clișeele pe care fosta putere le repetă cu obstinație de ani de zile. Nu uită nimeni cererile de la Comisia Europeană privitoare la prezentarea stadiului și conținutului dosarelor care îi priveau doar pe anumiți politicieni, invariabil de la PSD sau PNL. Asta, în timp ce se criticau presupusele ingerințe ale politicului în actul de justiție din România”, a mai spus eurodeputata. În opinia vicepreședintelui social-democrat, fosta putere „a admis ca MCV să fie folosit împotriva intereselor României, cum e cazul aderării la Spațiul Schengen, pentru a utiliza o parte a Justiției în eliminarea adversarilor politici”.

Corina Crețu a subliniat că „din păcate, din motive care țin în primul rând de modul în care se face politică în România, în perioada guvernării portocalii MCV a devenit un instrument al luptei politice împotriva USL”. Europarlamentarul PSD a reproșat transformarea MCV într-unul de control al deciziilor care se iau la București de instituții democratic alese.

„Ceea ce surprinde extrem de neplăcut în actualul Raport este atacul celor care l-au întocmit la adresa presei românești. Este inimaginabil așa ceva într-o democrație. Procurori, judecători, membri ai CSM sau CCR sunt persoane publice, plătite din bani publici și orice informație care privește moralitatea lor, comportamentul în spațiul public si deciziile pe care le iau sunt legitime. Nu există democrație în care deciziile Justiției să nu fie criticate. Nu folosește nimănui ascunderea sub preș a erorilor sau reaua credință si neprofesionalismul unor procurori și judecători. Acestea nu sunt acte de intimidare din partea presei, ci servirea interesului public. Judecătorii și procurorii au protecția necesară pentru a nu se teme de nimic, dacă își fac datoria cum scrie în Constituție și în lege. Dar nici nu pot avea un statut de impunitate când greșesc și trimit la închisoare oameni nevinovați”, a subliniat Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel