Rapperul Wiz Khalifa, trimis în judecată de DIICOT Constanța pentru consum de droguri

Foto: Facebook / Wiz Khalifa
Foto: Facebook / Wiz Khalifa

Artistul american și-a aprins o țigară cu canabis pe scenă la Festivalul „Beach, Please!” din Costinești. După concert, acesta a fost arestat de polițiști, însă a fost ulterior eliberat și cercetat în libertate. Acum, însă, i-a fost intentat proces.

Rapperul Wiz Khalifa a fost trimis în judecată la Tribunalul Constanța pentru „consumul ilicit de droguri”. Dosarul figurează pe rolul Secției penale din Tribunalul Constanța, cu numărul 7777/118/2024 și a fost înregistrat pe 16 octombrie.

"La data de 14.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat (cetățean SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de droguri de risc. S-a reținut faptul că acesta, pe parcursul unui recital susținut în cadrul unui festival de muzică ce se desfășoară în stațiunea Costinești, județul Constanța a deținut peste 18 grame canabis (drog de risc) și a consumat (pe scenă) o altă  cantitate de canabis sub forma unei țigări artizanale. 

Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmare comunicatului de presă nr. 1 din data de 14.07.2024, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 15 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,  a unui inculpat în vârstă de 37 de ani, cetățean SUA, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu. 

Din materialul probator administrat a rezultat că la data 13.07.2024, în jurul orei 23:55,  în timp ce se afla în incinta spațiului de desfășurare a festivalului de muzică din Costinești a deținut, în vederea consumului propriu, fără drept, cantitatea de 18,53 grame canabis și o țigaretă care conținea canabis.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Constanța.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție" au comunicat reprezentanții DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel