RAR: Reţeta perfectă prin care proprietarul unui vehicul și-a pus în pericol propria siguranță. Par arcuri împănate cu bucăţi de caşcaval

Inspectorii RAR din Tulcea au avut o nouă surpriză la un autoturism căruia îi ridicaseră certificatul de înmatriculare din cauza unor probleme tehnice. 

Publicitate

"La o primă vedere, ar putea părea că în fotografii sunt arcuri elicoidale “împănate” cu bucăți de cașcaval. De fapt, vedem rețeta perfectă prin care proprietarul unui vehicul și-a pus în pericol propria siguranță, dar și pe a celorlalți participanți la trafic.

Acest vehicul s-a prezentat la RAR Tulcea pentru redobândirea certificatului de îmnatriculare, reținut în urma unui control în trafic. Verificând mașina, colegii noștri au observat bucățile de cauciuc dur introduse între spirele unuia dintre arcurile suspensiei.

În opinia proprietarului vehiculului, această improvizație ar fi trebuit să suplinească rolul arcului rupt și să ofere același răspuns al suspensiei în cazul unei situații de urgență.

În opinia noastră, improvizația este una periculoasă, de natură a afecta stabilitatea vehiculului, motiv pentru care acesta a fost respins de colegii de la Tulcea.

Dincolo de aspectul care poate părea amuzant, astfel de improvizații vă pot pune viața în pericol!2, au scris cei de la RAR pe Facebook. 

RAR, zeci de mii de controale în trafic. Una din două maşini, cu probleme grave

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele şase luni ale acestui an, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii ţări, iar 45,73% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (28,09%), emisiile poluante (24,32%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,51%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

De asemenea, neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În plus, în urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule.

Echipele de control ale RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete, în cazul a 2.500 de vehicule fiind decis faptul că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Câte maşini aveau ITP fals, expirat sau anulat



Mai mult, aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP) fals, expirat sau anulat.

La nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov au fost controlate, în primul semestru, 2.411 de vehicule, dintre care 79,22% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte, iar 593 (24,60%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 18,42% dintre cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 11,99 % aveau probleme legate de identificare şi 4,65% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Totodată, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în regiunea Bucureşti - Ilfov, au fost aplicate 1.745 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 1.541 de certificate de înmatriculare.

"În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară", notează instituţia.

Pe parcursul primelor şase luni ale anului 2022, au fost aplicate, la nivel naţional, 12.869 de sancţiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule şi 181 ITP-uri au fost anulate.

Reprezentanţii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni, scrie Agerpres. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel