Rareş Bogdan, cel care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, a votat.
Rareş Bogdan, numărul 1 pe lista PNL la alegerile europarlamentare, a votat. Rareş Bogdan a transmis şi un mesaj către simpatizanţii săi şi ai partidului pe care îl reprezintă la ieşirea din secţia de votare.
Bună dimineața tuturor românilor! Sărut mâna, doamnelor!
Am votat pentru viitorul copiilor acestei țări, pentru liniștea tuturor bunicilor, tuturor părinților din această țară. Mă deranjează foarte mult cum merg lucrurile în România și am votat pentru a schimba aceste lucruri.
România este o țară a oamenilor cinstiți, a oamenilor civilizați, a oamenilor muncitori și doresc ca aceștia să aibă câștig de cauză.
Am votat pentru o Românie europeană. Pentru o Românie care să rămână acolo unde îi este locul, pentru o Românie care nu este dominată de infractori, pentru o Românie care nu este dominată de hoție, de corupție.
Am votat pentru acea Românie în care eu și toți românii cred, românii frumoși și liberi. O Românie a oamenilor cu credință în Dumnezeu, o Românie care să se ridice acolo unde a fost odată.
Sunt absolut convins că românii au înțeles că doar cei care votează, contează și vor vota într-un număr foarte mare.
Sigur, am văzut cu oarecare îngrijorare ceea ce se întâmplă în momentul acesta în diaspora, în Italia la Roma, la Torino, la Madrid, la Castellon, în Spania, de asemenea, la Nurnberg ,în Germania, la Paris acolo unde, din păcate, sunt cozi extrem de mari, procesul de vot merge foarte greu. Sper din tot sufletul să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 4 ani și jumătate și românii să poată să își exercite dreptul de vot, oriunde s-ar afla pe glob. Sper ca toți cei din Ministerul Afacerilor Externe să își dea tot concursul pentru ca procesul de vot, acolo, să fie unul desfășurat normal.
Eu vreau să vă mulțumesc. Simt că este un val extraordinar al oamenilor, care vor schimbarea și sunt foarte, foarte încrezător, mai ales că fiul meu este foarte fericit că a venit să voteze, a declarat Rareș Bogdan după vot.
Duminică, 26 mai, are loc scrutinul prin care românii îşi vor alege reprezentanţii din Parlamentul European pentru următoarea legislatură. Totodată, românii sunt chemaţi de către preşedintele Klaus Iohannis să îşi exprime voinţa aspra celor după întrebări lansate de către acesta la referendum. Cele două întrebări sunt:
1. "Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"
2. "Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"
Peste 400 de milioane de persoane din cele 28 de state membre vor putea vota în perioada 23-26 mai, inclusiv aproape 50 de milioane de cetăţeni britanici a căror ţară urma să părăsească blocul comunitar în martie acest an. Voturile lor pentru 73 de eurodeputaţi, care în câteva săptămâni ar putea să fie nevoiţi să renunţe la mandate, a dat peste cap anumite calcule după ce în luna aprilie a fost convenită o amânare a Brexitului.
Prin reprezentare proporţională, cetăţenii UE vor alege 751 de membri ai Parlamentului European, care îşi va împărţi activitatea între Bruxelles şi Strasbourg. De la Luxemburg, Malta şi Cipru, cu câte şase mandate de europarlamentar fiecare, la Germania, cu 96 de mandate, timp de cinci ani membrii Parlamentului European vor adopta legislaţia propusă de Comisia Europeană, care face obiectul aprobării de guvernele statelor membre, reprezentate în Consiliul UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News