Rareș Bogdan, atacuri în coaliție privind protestele din țară. Chirieac: Să îl pună pe el ministru la Finanţe! Ar trebui să avem o remaniere guvernamentală

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații ale lui Rareș Bogdan, după ce acesta a lansat mai multe atacuri în coaliție privind proteste din stradă.

Rareş Bogdan îi spune premierului Marcel Ciolacu să îşi ia miniştrii la întrebări pentru că au greşit, dar şi că ministrul Finanţelor ar trebui să tacă şi să rezolve situaţia decât să vorbească.

"Să-l pună pe Rareş Bogdan ministru la Finanţe"

"Nu este o situaţie normală. Păi, atunci să îl punem pe domnul Rareş Bogdan ministru al Finanţelor. Ministrul Finanţelor face şi a săvârşit fapte. Domnul Boloș, de când este la Finanţe, a săvârşit fapte mai grave decât a săvârşit domnul acela de la PSD, Adrian Câciu, care a fost înaintea lui, cel care este acum la Fonduri Europene. Domnul Boloș a săvârşit fapte împotriva economiei româneşti, clar, nu avem a discuta! Păi, şi atunci cum să vorbească Rareş Bogdan în locul domniei sale? Să-l pună pe Rareş Bogdan ministru la Finanţe şi atunci să înţeleagă, fiindcă deciziile sunt şi politice, dar trebuie să ţină seama de realităţile economice, nu? Că legile economice sunt la fel de dure ca legile fizicii, una peste alta.

În privinţa celorlalţi miniştri, da! Înţeleg că domnul Barbu şi-a făcut treaba, că este de specialitate. Înţeleg că domnul Grindeanu zice el că şi-a făcut treaba - realitatea lui şi realizările lui ca ministru le cunoaştem şi sunt insignifiante.

Toată situaţia din ţară, acum, este extrem de tensionată, inclusiv chestiunile astea cu cerealele ucrainene au ridicat un semn de întrebare şi la Bruxelles, şi în SUA, fiindcă noi tot ce am făcut, în ultimii doi ani, a fost bine, tocmai prin prisma sprijinului necondiționat acordat Ucrainei. Până acum, nu au existat astfel de probleme. Eh, acum este o problemă şi cu România", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Ar trebui să avem o remaniere guvernamentală"

Întrebat dacă ar trebui să răspundă cineva pentru felul în care a fost gestionată această criză, analistul politic a mai spus: "În mod normal, ar trebui să avem o remaniere guvernamentală. Nu cred că premierul Marcel Ciolacu va face acest lucru. Tocmai fiindcă ţine prea mult la această coaliţie. PNL-ul vedeţi că vrea să îi dea afară pe Grindeanu şi pe Barbu. Dacă îi întrebați pe cei de la PSD - şi au motive solide -, ar dori să îl dea afară pe Marcel Boloș. Ca urmare, nimeni nu se va clinti din scaun."

Vezi și:  "Ciolacu să-l ia la întrebări pe domnul Barbu". Rareș Bogdan, atacuri în rafală privind protestele: "Boloș trebuia să tacă. Vorbesc eu pentru el" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel