Rareș Bogdan, despre prezidențiale 2024: Sunt convins că, în acest context și ținând cont de panoplia politică, e cel mai bun președinte

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre viitorul președinte al României.

„Vom avea un președinte de dreapta la Cotroceni. Am participat la toate ședințele de coaliție, stăteam 5 oameni, 7 de la colegii din guvernare, am vorbit de toate, dar de candidatură de la prezidențiale nu am vorbit. Noi nu am forțat. Am văzut că, în spațiul public, s-a dus ideea că noi am cerut comasarea, dar pot să aduc și argumente anti comasare.

Noi am discutat scenarii și calendarul, ceea ce putem face din punct de vedere legal. Dacă modifici legislația electorală și ar fi restrânse drepturi, atunci am putea intra în incidența Comisiei.

Nu am discutat despre prezidențiale, pe mine mă intereseaza reprezentativitatea. PNL va avea candidat la prezidențiale, vom avea candidați pentru toate. Vă asigur că vom vorbi de un președinte de dreapta la Cotroceni. Sunt convins că în acest context și ținând cont de panoplia politică, domnul Ciucă este cel mai bun președinte”, a zis europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL), la Pitești.

Rareș Bogdan, despre efectele comasării alegerilor

„Dacă vom comasa alegeri, vom vorbi de o economie spre 500 de milioane, chiar dacă democrația costă trebuie să fim atenți ceea ce facem cu banii. Trebuie să ne asigurăm că avem reprezentativitate pentru că, la nivel european, este o luptă cu partidele extremiste.

Comasarea ar duce la o prezență de peste 50% din votanți la vot, altfel vom avea 33- 34%. Sigur că au fost întrebări legate de ce s-ar întâmpla acest lucru, că nu ar fi democratic. În Germania au loc alegeri locale cu europarlamentare, în Olanda, în Belgia, în Flandra inclusiv parlamentare, în Luxemburg, Irlanda, Ungaria. Exemplele pot continua.

Sunt 9 state europene care alături de europarlamentare care au încă cel puțin un tur de scrutin. Discuția partidelor din opoziție... că temele europene ar fi viciate cu alegerile locale... vă spun că este fals, nu poți face astăzi administrație locală fără bani europenei. Cred că tocmai dezbaterea comună dintre subiectul fondurilor și vieții europene este un subiect care s-ar suprapune perfect alegerilor locale. Dar vom vedea ceea ce este mai bine pentru cetățeanul român și pentru România.

Ascultăm atent toata opiniile, nu vom intra cumva în contrasens cu dorința cetățenilor europeni. PNL este pregatit și pentru alegeri la termen, chiar dacă există posibilitatea ca electoratul să oboseasca până în noiembrie. Alegerile locale au fost mutate strict în pandemie, a fost momentul când au fost prelungite mandatele primarilor cu trei luni”, a mai zis Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel