Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a ţinut un discurs acid în plenul Parlamentului European, acolo unde a afirmat că România este, acum, cel mai europesimist stat din UE, dar şi că există garduri în interiorul Uniunii Europene.
"Luxemburg este statul cel mai eurooptimist din UE, iar România este, acum, dupa decizia nedreaptă din decembrie pe extinderea SCHENGEN, cel mai europesimist, după ce, timp de 15 ani, a fost în top 5 cele mai optimiste ţări proeuropene.
Nimeni nu poate anticipa decât o stare de îngrijorare care crește la Bucuresti. Românii au fost loviți cumplit de eurosistem prin neacceptarea lor în Spațiul Schengen, asta după ce au fost tratați ca popor european de mâna a doua prin subvențiile MULT MAI MICI pentru fermieri. Sunt doar două exemple, dar lista e lungă.
Cred că se produc niște negocieri subterane peste capul cetățenilor europeni din est, ignorând dorința lor de demnitate. În fotbal, acestea se numesc blaturi. Când se vor termina aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor? Cine decide peste capetele lor, în numele lor, că legislația europeană Schengen trebuie ignorată cu brio? Dacă în loc de România ar fi fost Germania, sau Franța, sau Olanda sau Austria, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile?
Ei bine, România nu este o țară de mâna a doua, și face față cu brio în criza geostrategică declanșată de Putin la graniţa sa. Refugiații ucraineni au găsit ajutor în România, și asta înainte ca Uniunea să deblocheze bani pentru ei. România este principalul sprijin al Republicii Moldova pentru a rezista șantajului Moscovei si vom fi in continuare.
Dacă nu ieșim din era ipocriziei, dacă nu ne întoarcem cu fața către problemele reale ale cetățenilor europeni, dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul „divide et impera”, ne va costa scump. Și nu vom mai putea decât să constatăm că Uniunea Europeana este slăbită in primul rand din interior prin indecizia unora și decizia ticăloasă a altora.
Instituțiile reprezentative ale Uniunii Europene trebuie să-i trateze pe cetățeni în mod egal. Acum nu o fac! Aud discursuri despre o politică comună în privința frontierelor si despre garduri. Despre ce politică comună vorbim?
Există garduri chiar acum în interiorul UE, de care transportatorii români nu pot trece decât după cozi kilometrice la granițele Schengen!
Domnul premier Xavier Bettel a spus ca Uniunea Europeană este puternică doar dacă este unită. Sunt de acord. Dar fără România în Schengen, Uniunea are o fisură. Carena vaporului ia apă, exact carena vaporului pe care a fost semnat Acordul Schengen, chiar pe râul Mosel in Luxemburg, domnule Prim-ministru Bettel", a declarat Rareş Bogdan în plenul Parlamentului European.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News