EXCLUSIV  Rareș Bogdan îl felicită pe Cîțu pentru că vrea să vorbească cu Ciolacu

Rareș Bogdan, la emisiunea "Din Culisele Europei" prezentată de Claudia Ţapardel
Rareș Bogdan, la emisiunea "Din Culisele Europei" prezentată de Claudia Ţapardel

Rareș Bogdan, invitatul Claudiei Țapardel la emisiunea "Din Culisele Europei" de la DCNewsTV, l-a felicitat pe premierul Florin Cîțu pentru că vrea să discute cu liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. 

Prim-vicepreședinte al PNL Rareș Bogdan a afirmat la emisiunea "Din Culisele Europei" de la DCNewsTV, moderată de Claudia Țapardel, că s-a bucurat când a aflat că premierul liberal Florin Cîțu l-a apelat pe liderul opoziției, Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre o viitoare întâlnire în legătură cu PNRR.

'Eu m-am bucurat că Florin Cîțu, imediat după vizita de două zile de la Bruxelles, a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe liderul opoziției, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru un dialog. În această săptămână, acest dialog va avea loc. E un lucru important. ', a declarat Rareș Bogdan.

Claudia Țapardel a spus apoi că 'Am înțeles că va fi amânat dialogul de săptămâna aceasta.'

'Mă rog, există comunicare. Până la urmă, tot se vor întâlni.', a adăugat Rareș Bogdan la DCNewsTV. 

Youtube video image

Cîțu, precizări despre întâlnirea cu Ciolacu

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat luni, 17 mai, de către jurnaliști, dacă a avut sau urmează să aibă o întâlnire cu Marcel Ciolacu, liderul PSD.

'Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, ne vom vedea cred că săptămâna aceasta. O să îi fac o invitație oficială să discutăm puțin pe tema PNRR-ului, să vorbim despre prioritățile pe care le avem acolo. Am luat decizia să ne vedem. Nu este pus încă în agendă acest lucru, depinde și de programul domnului Ciolacu, vom discuta dacă se poate săptămâna aceasta. Dacă nu, atunci săptămâna viitoare', a declarat Florin Cîțu. 

Premierul Florin Cîțu l-a sunat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, când s-a întors de la Bruxelles. Una dintre condițiile puse de Comisia Europeană ar fi fost ca PNRR să fie transparentizat în Parlament, aceasta fiind și solicitarea PSD. Astfel, după discuția purtată cu șefa Comisiei, prim-ministrul a demarat dialogul cu liderul social-democrat, PNRR fiind un proiect de țară, nu de Guvern.

Ciolacu a anunțat apelul

Inițial, Marcel Ciolacu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a fost sunat de Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să discute despre principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul să avem săptămâna viitoare o întâlnire, să stabilim principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR. (...) Cred că decizia luată la Bruxelles împreună cu comisarii europeni și cu președinta Comisiei a fost ca acest plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

El a precizat că premierul a fost cel care a inițiat convorbirea: „V-am răspuns, am avut o discuție telefonică. (...) Prim-ministrul României (a sunat - n.r.). Era și greu să sun eu! Totuși, noi suntem în Opoziție. Nu vrem să deranjăm prim-ministrul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel