Rareș Bogdan: "Încercarea de asasinat a lui Trump va avea efect pe toate planurile. Doamne, nu ne lăsa să distrugem totul"

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Rareș Bogdan a transmis un mesaj după încercarea de asasinat asupra lui Donald Trump. 

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că încercarea de asasinare a fostului președinte al SUA vine cu consecințe. 

"Încercarea de asasinare a lui Donald Trump va avea consecințe pe toate planurile, iar efectul electoral va fi de victimizare și transformare în președinte direct de pe terenul de golf. Dar dincolo de efectul electoral, de relevanța politică și de conștientizare a unei crize de reprezentare, o femeie nevinovată a murit împușcată, o femeie tânără, pe care acum o plâng părinții, soțul și poate și copilul. Indiferent cine va ieși președinte, nu o va putea reda pe această femeie familiei sale.

Faptul că încă un scelerat a acționat ticălos îmi arată că până și cele mai avansate sisteme democratice pot avea momentele lor de derapaj sau criză. Chiar și așa, mintea mea nu poate concepe decât bătălia democratică și acceptarea regulilor jocului în orice moment și în orice sistem politic, evoluat sau nu.

Din cauza extremismului suferă oamenii onești

Trebuie să combatem împreună violența de orice fel! Nu este doar o datorie, ci o responsabilitate. Din cauza violenței, a urii, a extremismului, în politică suferă întotdeauna oamenii onești, adică cei care așteaptă binele și mai binele de la cei ce conduc sau vor să conducă. Din cauza lipsei argumentelor adecvate publicului, dar și din cauza lipsei educației, bătălia ideilor se transformă, încă o dată, în violență. Extremismul duce mereu la violență, iar dacă se ajunge la ea, înseamnă că cei care țin planeta asta în cadrul regulilor au greșit undeva.

Este evident, aici nu încape discuție. Nu există nuanțe de gri. Cred că trebuie reguli, niște legi mai aspre, care să ne protejeze copiii de nebunia care apare, uneori, pe această planetă. În momentul unei tentative de asasinat nu poți decât să te gândești că ceva, undeva, este greșit. Și trebuie schimbat!

Mă rog pentru sănătatea și limpezimea liderilor politici care decid în ce fel se învârte Pământul! Doamne, arată oamenilor lumina Ta și nu ne lăsa să distrugem totul!" transmite Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel