Rareş Bogdan spune că "în diaspora e cel mai mic număr de voturi din istoria alegerilor europarlamentare"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, afirmă că în Diaspora va fi înregistrat cel mai mic număr de voturi din istoria alegerilor europarlamentare. 

"Am reuşit să blocăm AUR. Să ne gândim că ADU şi AUR au împreună undeva la 25%, iar PNL, din estimările noastre, poate ajunge undeva la 29,5%. E o mare victorie a noastră, e o validare a coaliţiei", a declarat Rareş Bogdan la Antena 3. 

Mihai Gâdea a intervenit şi a spus că la alegerile europarlamentare mai vine şi votul din Diaspora, unde cei de la AUR ar putea recupera. Rareş Bogdan afirmă, însă, că în Diaspora s-a înregistrat cel mai mic număr de voturi din istoria alegerilor organizate pentru România. 

"În diaspora, din păcate, voturile sunt foarte puţine. Sunt sub 220.000 de voturi. E cel mai mic număr de voturi din istoria alegerilor europarlamentare. În urmă cu exact cinci ani de zile, au fost 386.000 de voturi. Din Republica Moldova sunt venit 65.000 de voturi din aceste 220.000. Sigur că AUR poate primi un scor bun, dar ei se aşteptau la 2-3 procente care să se adauge la scorul electoral. La 220.000 de voturi, pe care le vor împărţi cu PNL, cu Alianţa Dreptei, cu celelalte partide, nu cred că vor reuşi să adauge mai mult de un procent la cifra finală. 

Sigur, ne întrebăm de ce a fost un număr atât de mic de votanţi, de ce românii din diaspora nu au avut apetenţa spre vot. O parte s-au deplasat pentru a vota la alegerile locale din România. Dar va trebui să analizăm ce trebuie să oferim românilor de acolo pentru a arăta că votul dat pentru România e un vot pentru viitorul lor. Situaţia nu mă sperie acum. Dacă erau 600-700.000 de voturi, situaţia putea fi îngrijorătoare. În momentul ăsta, la sub 220.000 de voturi exprimate, din care sunt absolut sigur că PNL obţine minimum 50.000 de voturi, nu cred că AUR atinge 100.000 de voturi. Dar haide să vedem rezultatele. Colegii mei din secţiile din Diaspora sunt pe baricade şi am încredere că vor păzi fiecare vot", a declarat Rareş Bogdan. 

Conform exit poll-urilor, alianţa PSD-PNL a înregistrat un procent de 54% la alegerile europarlamentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel