Râs ieșit la vânătoare în toiul nopții. Imagini cu cel mai discret animal din Carpați / video

Freepik
Freepik

Un râs care a ieșit la vânătoare în toiul nopții a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în pădure.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a postat pe pagina de Facebook imagini cu un exemplar de râs din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița care a ieșit la vânătoare.

Videoclipul a adunat mii de aprecieri și sute de comentarii și distribuiri.

„Cea mai mare felină din Europa, râsul este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate. 

Prezența râsului este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. 

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare, acesta fiind un vânător solitar. 

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beiului. 

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița adăpostește peste 4.200 hectare de pădure seculară de fag inclusă în patrimoniul natural UNESCO. 

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.“, se precizează în postarea Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel