Rasa de câini prietenoasă cu oamenii de toate vârstele. Ce trebuie să știi

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Mini Dachshund (Teckel pitic) este o rasă de câini vânători originară din Germania, având blana scurtă, cu fir aspru sau lung, și un corp lung și jos. Acești câini sunt, de fapt, varianta mai mică a rasei Dachshund. Câinii din rasa Mini Dachshund cântăresc, de obicei, 5 kilograme sau mai puțin, cei mai mari cântăresc, în medie, între 7 și 14 kilograme. Această rasă este, în general, energică și jucăușă și se dovedește a fi un câine de pază alert.
 
 

Caracteristici

Câinii din rasa Mini Dachshund au, în general, un temperament prietenos și vesel. Tind să fie foarte jucăuși și au nevoie de o cantitate moderată de exercițiu, în ciuda dimensiunii lor mici. Adesea, au o latură încăpățânată, ceea ce poate complica dresajul.

Istoria rasei

Strămoșii lor își au originea în Germania, unde au aparut cu aproximativ 600 de ani în urmă. Oamenii au crescut câini cu corpuri lungi și joase pentru abilitatea lor de a săpa în vizuinele nurcilor în timpul vânătorii.

Câinii trebuiau să fie, de asemenea, îndrăzneți, atletici și destul de isteți pentru a se confrunta cu nurcile. În plus, aveau nevoie de un lătrat puternic, astfel încât stăpânii lor să îi poată urmări în timp ce se afundau în vizuinele subterane. Câinii de astăzi păstrează încă aceste trăsături.

Crescătorii au continuat să rafineze rase, producând diferite dimensiuni pentru a vâna diferite tipuri de vânat. De asemenea, diferite tipuri și culori de blană au început să ia formă spre sfârșitul anilor 1800. Asociația Chinologică Americană a recunoscut pentru prima dată rasa în 1885.

Îngrijirea rasei

Câinii din această rasă au nevoie de stimulare mentală și activitate fizică în fiecare zi. Îngrijirea lor este destul de simplă, în funcție de tipul de blană. De asemenea, ar trebui să primească dresaj timpuriu și consecvent, precum și socializare.

2. Sursa foto... (caine-cute-dachshund-puppies_03621400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @oleksandrakebal

Exercițiul

Nu te aștepta să fie mulțumit stând toată ziua prin casă. Acești câini pot fi mici, dar au nevoie de exercițiu. Planifică cel puțin o oră de activitate pe zi. Plimbări moderate dimineața și seara, plus timp de joacă activ, ar trebui să fie suficiente. 

Întotdeauna ține-ți câinele în lesă sau într-o zonă bine împrejmuită atunci când este afară. Instinctul său de vânătoare foarte pronunțat poate determina câinele să alerge rapid dacă vede un animal mic sau o altă pradă. De asemenea, fii conștient că acești câini adoră adesea să sape și s-ar putea să sape sub garduri dacă nu îi supraveghezi.

Îngrijirea

Dacă ai un Dachshund cu blană scurtă, planifică să-l perii aproximativ o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul. Cei cu blană lungă ar trebui periați de câteva ori pe săptămână pentru a preveni încurcarea și formarea de ghemotoace. Cei cu blană aspră ar trebui să aibă blana îndepărtată de mai multe ori pe an, plus o periere săptămânală. 

Planifică o baie aproximativ o dată pe lună, în funcție de cât de murdar devine câinele tău.

Dresajul

Câinii din rasa Mini Dachshund sunt destul de inteligenți, dar pot fi și independenți și încăpățânați, ceea ce poate face dresajul o provocare. În plus, pot fi distrași dacă văd ceva ce percep ca pradă și pe care doresc să-l fugărească. 

Începe dresajul și socializarea de la o vârstă cât mai fragedă. Ei răspund bine la recompense. Corecțiile dure pot provoca retragerea lor și refuzul de a învăța.

În plus, încearcă să-l expui la diferite persoane și câini încă de la o vârstă fragedă. Lor nu prea le plac străinii (oameni și câini), dar având experiențe pozitive în jurul lor îi poate ajuta la creșterea confortului și încrederii, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel