Senatorul PNL, Alina Gorgiu, a fost prezentă în studioul DC News unde, alături de Bogdan Chirieac şi Val Vâcu, a vorbit depre Legile Justiţiei şi în special de "răspunderea magistraţilor".
Chirieac: Nu ştiu dacă Legea Magistraţilor are legătură cu Liviu Dragnea, cum am auzit că se urlă prin Parlament...
Gorghiu: "Liviu Dragnea n-a vrut răspunderea magistraţilor. Eu am toate argumentele să spun asta. M-aş bucura să văd un contra-argument din partea PSD-ului. Noi, PNL, am avut în programul de guvernare "Răspunderea magistraţilor". PSD-ul n-a avut acest lucru în programul de guvernare. Acum, în Legea 303, dezbătută săptămâna trecută în Comisia specială, a fost - cred eu - cea mai mare surpriză pe care PSD-ul a furnizat-o electoratului său: a conservat acea incertitudine a instituţiei care se numeşte "răspunderea magistraţilor".
A plecat din Comisie într-o formă care făcea inaplicabil dreptul de regres al Statului împotriva magistratului... acum, în Plen am înţeles că s-a făcut un amendament şi au revenit la "sentimente mai bune"... Nu mă întrebaţi cine, ce, de ce, dar eu ştiu un singur lucru: dacă la PSD domnul Dragnea vrea să faca un lucru, îl face."
Chrieac: Înţeleg că dvs. îl acuzaţi pe domnul Dragnea că el nu doreşte "Răspunderea magistraţilor"...
Gorghiu: Eu nu amestec o procedură cu o dispoziţie de fond. Am cerut retragerea Legilor Justiţiei dintr-o grămadă de motive care ţin de lipsă de dezbatere, lipsă de transparenţă, de nevoia de a o obţine nişte avize de la Comisia de la Veneţia ş.a.m.d. Aspecte care ţin de procedură, nu de "Răspunderea magistraţilor". În Comisie, când s-a ajuns la discuţia pe "Răspunderea mgistraţilor", puteţi vedea că a fost o COALIŢIE BIZARĂ!. Noi (PNL - n.r.), ALDE şi UDMR am dorit o răspundere a magistraţilor eficientă, şi anume obligarea statului să apeleze la regres împotriva magistratului".
Chirieac: Dvs. ne spuneţi că PSD-ul n-a vrut Legea răspunderii magistraţilor, dar dvs, ALDE şi UDMR aţi vrut să faceţi acest lucru.
Gorghiu: De ce credeţi că a ieşi ALDE cu un comunicat prin care să spună că nu susţine răspunderea magistraţilor aşa cum a fost ea modificată de Comisia Iordache? De ce credeţi că s-a răzgândit PSD şi în plen au încercat să adopte o altă formă a "răspunderii magistraţilor"? De ce credeţi că au fost toate criticile la adresa PSD din ultimele zile la adresa PSD pe "răspunderea magistraţilor"? Tocmai din cauza aceasta: că nu ştiu din ce motiv au renunţat să susţină o răspundere a magistraţilor eficientă."
"Eu nu merg cu capul în zid la orice vine de la PSD. (...) Răspunderea este într-o lege, 303, care are grave probleme de constituţionalitate." a mai spus senatorul PNL, oferindu-ne şi alte explicaţii pe care le puteţi auzi în interviul DC News de mai jos:
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News