Răspunsul Israelului va fi scurt, dar consecințele vor fi pentru o lungă perioadă de timp. Grecia a activat ”Alerta Portocalie” de atac terorist

Grecia se pregătește pentru ce e mai rău, pentru a preîntâmpina eventualele amenințări date de urmarea războiului Israel - Hamas. Serviciile de Informații din Grecia se așteaptă ca operațiunea statului Israel să nu dureze mult, dar avertizează că urmările vor afecta un spațiu mai larg și un timp mai îndelungat. Principala amenințare văzută de autoritățile elene, fără a o numi, ar fi de atac terorist, dat fiind că a fost ridicat gradul de alertă la portocaliu. 

Cu o vigilență sporită din cauza frontului de război al Israelului, Consiliul Guvernamental de Securitate Națională (KYSEA) a discutat scenariile și posibilele consecințe pentru Grecia și regiunea mai largă în cadrul întâlnirii de două ore de ieri la Palatul Maximos.

Într-o discuție amplă, membrii KYSEA au arătat ca prioritate nevoia de a proteja securitatea internă, având în vedere aprecierea că scena de criză nu va fi dezamorsată imediat.

Potrivit lui Proto Thema, imaginea părții grecești este că răspunsul israelian va fi „acerb”, chiar dacă asta înseamnă că va fi sângeros. În practică, chiar dacă o operațiune israeliană durează puțin, consecințele ei vor afecta regiunea mai largă pentru o lungă perioadă de timp. În această lumină, scenariile de pregătire pentru Grecia devin o prioritate imperativă, arată GreekCityTimes

„Alarmă” în interior

Având în vedere, așadar, nevoia de ecranare internă împotriva oricărui pericol posibil, EYP și EL.AS vor avea un rol central în planurile operaționale. Ieri, în cadrul întâlnirii au fost făcute sugestii de către directorul general al Serviciului Național de Informații (EYP) Themistoklis Demiris și ministrul protecției cetățenilor, Ioannis Oikonomou.

După cum a raportat Proto Thema, statutul de pază a țintelor legate de Israel, Palestina și SUA este îmbunătățit în continuare. Totodată, a crescut și alarma la frontierele țării, în principal pe aeroporturile din Atena și Salonic, acolo unde a fost activată alerta portocalie. 

De acolo, și având în vedere apropierea țării față de Orientul Mijlociu, EYP se angajează să „scaneze” totul, evaluând mișcările persoanelor care pot avea o oarecare legătură cu Hamas și se află în interiorul țării.

„Suntem în alertă maximă”, a declarat pentru Proto Thema o sursă guvernamentală competentă.

Verde, albastru, galben, portocaliu și roșu sunt gradele de alertă teroristă, unde verde este gradul scăzut de amenințare. Dacă albastru reprezintă un grad scăzut de atac terorist, galben indică posibilitatea comiterii lui, iar portocaliu ne pune în gardă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel