DC News a întrebat reprezentanții Raiffeisen Bank câți oameni și-au închis contul după refuzul Austriei privind aderarea României la Schengen.
Reprezentanții Raiffeisen Bank nu ne-au dat un număr, dar ne-au spus că au avut discuții firești, în această perioadă, cu câțiva clienți, dar „aceastea sunt cazuri izolate”.
Mai mult decât atât, reprezentanții Raiffeisen Bank au spus că: „În același timp, purtăm discuții de achiziție de noi clienți, în cursul firesc și uzual al activității noastre. (...) Vom continua să ne consiliem clienții cu soluții bancare potrivite pentru ei, indiferent de contextul economic pe care îl vom parcurge în anii care urmează, știind că suntem o bancă solid capitalizată, cu o poziție puternică de lichiditate”.
„Am avut, în această perioadă, discuții firești într-un context plin de emoție cu clienți preocupați, dar aceastea sunt cazuri izolate. În același timp, purtăm discuții de achiziție de noi clienți, în cursul firesc și uzual al activității noastre.
La final de an, Raiffeisen Bank are rezultate foarte bune care ne dovedesc că suntem pregătiți să ne continuăm dezvoltarea. Vom continua să ne consiliem clienții cu soluții bancare potrivite pentru ei, indiferent de contextul economic pe care îl vom parcurge în anii care urmează, știind că suntem o bancă solid capitalizată, cu o poziție puternică de lichiditate”, au transmis reprezentanții Raiffeisen Bank pentru DC News.
Raiffeisen Bank are peste 5.000 de angajați și deservește peste 2 milioane de clienți, astfel: 100.000 de IMM-uri, 5.600 de corporații și 2.000.000 de persoane fizice.
Autorităţile române nu au făcut presiuni asupra noastră şi vom continua să susţinem demersurile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, precizează conducerea Raiffeisen Bank România, printr-un comunicat.
„Raiffeisen Bank confirmă fără echivoc declaraţia făcută de BCR şi subliniază că nu s-au făcut presiuni din partea autorităţilor nici asupra sa", se menţionează într-o declaraţie.
Preşedintele&CEO Raiffeisen Bank România, Zdenek Romanek, a subliniat: ”Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen şi vom continua să sprijinim demersurile autorităţilor pentru realizarea acestui deziderat."
Anterior, şi reprezentanţii BCR au declarat presei că nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra băncii.
Aceste precizări vin după ce cancelarul austriac Karl Nehammer ar fi vorbit despre presupuse presiuni ale României asupra unor companii austriece.
-----
Istoria Raiffeisen Bank în România începe în 1994, când Grupul Bancar Austriac Raiffeisen a deschis o reprezentanță în București. În 1998, aceasta a fost transformată în subisidiara Raiffeisenbank (România), oferind servicii și produse pentru companii.
Raiffeisen Bank România a rezultat din fuziunea, încheiată în iunie 2002, a celor două entități deținute la acel moment de Grupul Raiffeisen în România: Raiffeisenbank (România) și Banca Agricolă Raiffeisen S.A., care fusese înființată în 2001, după preluarea băncii de stat Banca Agricolă de către grupul austriac.
VEZI ȘI: Chirieac: Ne gândim să închidem contul de la banca austriacă. Ne este teamă efectiv / video - https://www.dcnews.ro/chirieac-ne-gandim-sa-inchidem-contul-de-la-banca-austriaca-ne-este-teama-efectiv-video_899063.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu