Răsturnare de situație pentru Dacian Cioloș: Principala vulnerabilitate

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat că tocmai ceea ce se credea un avantaj al prim-ministrului a avut să-l facă vulnerabil. 

"Principala vulnerabilitate a lui Dacian Cioloş este aceea că nu e politician. A fost un avantaj dar s-a transformat într-un dezavantaj. Eu nu am crezut că tehnocraţii pot împinge lucrurile. Guvernul lui Cioloş nu are sprijin politic, dar nu e debarcat pentru că e o bună umbrelă pentru vreme rea pentru partidele politice. PSD a votat acest prim-ministru şi nu a retras votul de învestitură. Guvernele tehnocrate au avantaje şi dezavantaje (dezavantaje - că pot fi atacate în ceea ce priveşte lipsa de legitimitate democratică, de delegare directă de cetăţeni). Sunt scandalurile: din sănătate, lipsa de coordonare şi comunicare, miniştrii care au părăsit guvernul.

Acest guvern aproape s-a înjumătăţit. Foarte multe lucruri care i se pot reproşa şi faţă de care Cioloş nu se poate apăra. Când Ponta era atacat, partidul se mobiliza. Se mobilizează oare PNL, bănuit a fi cel care sprijină guvernul Cioloş? Nu prea, nu convingător. Cei care îl apără par s-o facă fără convingere. Realizările sale în condiţiile acestea complicate, Brexit, nu sunt extraordinare...acest guvern nu a venit să facă reforme economice, a venit în contextul unei crize politice. E ciudat să avem un guvern de tehnocraţi în contextul unei crize politice. Este un guv ambiguu şi pe care ar trebui cineva să-l susţină. Riscurile ca atacurile împotriva lui Cioloş să se înteţească sunt reale, intrăm în logica de campanie. Va fi o campanie de atacuri", a explicat Cristian Pîrvulescu, la Digi 24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel