Răsturnare de situație. Amiralul Viktor Solokov, despre care Ucraina a spus că l-a ucis, a apărut viu și nevătămat într-o filmare cu Șoigu / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Viktor Solokov, amiral rus care conduce flota din Marea Neagră, a fost prezentat într-o videoconferință a ministerului rus al Apărării, după ce Ucraina a susținut că l-a ucis în timpul unui atac.

Viktor Sokolov, comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră, a fost prezentat la o întâlnire la o zi după ce forțele speciale ucrainene au susținut că a murit într-un atac în Peninsula Crimeea, conform Al Jazeera.

În videoclipurile și fotografiile difuzate de Ministerul rus al Apărării și difuzate marți la televiziunea de stat, Sokolov este văzut la o videoconferință cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și alți amirali de rang înalt și șefi de armată.

Forțele speciale ucrainene au anunțat luni că Sokolov a fost ucis în peninsula anexată de Rusia, împreună cu alți 33 de ofițeri, într-un atac cu rachete asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră din portul Sevastopol.

Declarația a adăugat că alți 105 au fost răniți în atac.

Deși raportul nu îl numește pe Sokolov, Anton Gerașcenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei, a postat numele amiralului și o fotografie pe rețelele de socializare.

Sokolov a apărut alături de Șoigu

Ministerul Apărării a emis o declarație în care spune că întâlnirea a avut loc azi dimineață. Sokolov este surprins pe ecran de mai multe ori, însă nu vorbește.

Sokolov a fost numit comandant al Flotei Mării Negre în septembrie 2022.

Potrivit informațiilor din presă, predecesorul său a fost demis după scufundarea de către Ucraina a crucișătorului de rachete Moskva, nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, la câteva luni după ce a început războiul la scară largă între Rusia și Ucraina.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze afirmația ucraineană cu privire la dispariția lui Sokolov, spunând presei să ceară lămuriri la ministerul apărării.

În videoclipul publicat de minister, Shoigu a spus că peste 17.000 de soldați ucraineni au fost uciși în septembrie și 2.700 de arme distruse, inclusiv șapte vehicule americane de luptă Bradley.

„Forțele armate ucrainene suferă pierderi grave pe toată linia frontului”, a spus Șoigu, adăugând că contraofensiva ucraineană nu a dat până acum niciun rezultat.

„Statele Unite și aliații săi continuă să înarmeze forțele armate ale Ucrainei, iar regimul de la Kiev aruncă soldații neantrenați la măcel în atacuri fără sens”, a spus Shoigu.

Contraofensiva Ucrainei nu a adus încă câștiguri teritoriale semnificative împotriva forțelor ruse, care controlează aproximativ 17,5% din teritoriul recunoscut internațional al Ucrainei.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel