Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu bolizii de lux confiscați de DIICOT de la Andrew și Tristan Tate

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Răsturnare de situație în instanță pentru frații Tate, în cazul mașinilor confiscate, care se ridică la nu mai puțin de 4 milioane de euro. 

Citește și articolul - Coșmarul femeilor seduse și traficate prin metoda "Loverboy". Când se schimbă totul! Cristian Băcanu: E aruncată în șanț pur și simplu

Decizia a fost luată printr-o hotărâre judecătorească, după ce mașinile de lux au fost confiscate de DIICOT de la frații Tate, pe data de 21 august 2024.

Mașini de lux de peste 4 milioane de euro: McLaren, Maybach, Maserati, Ferrari, Lamborghini

Însă, hotărârea spune că Andrew și Tristan Tate își vor primi înapoi toate cele nouă mașini de lux confiscate de statul român, scrie Reuters. Decizia survine ca urmare a numeroaselor acțiuni în justiție, ce au contestat confiscarea autoturismelor. Valoarea lor se ridică la peste 4 milioane de euro și include două McLaren, un Maybach, un Maserati, patru Ferrari și un Lamborghini Huracan.

Frații Tate, vizați de două anchete penale. Acuzații grave de trafic de persoane, exploatare sexuală, trafic de minori, spălare de bani

Mașinile au fost confiscate de DIICOT în cadrul unei a doua anchete penale privind acuzațiile de trafic de persoane. Andrew Tate a fost plasat în arest la domiciliu în luna august, în așteptarea unei a doua investigații privind acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, întreținerea de relații sexuale cu un minor și spălare de bani.

Procurorii investighează și pe fratele său, Tristan, și alți patru suspecți, care sunt sub control judiciar, o măsură preventivă mai ușoară decât arestul la domiciliu al lui Tate. Toți au negat acuzațiile aduse. Ca parte a investigației, procurorii au confiscat mașini și alte bunuri, iar frații Tate au contestat confiscarea.

Ce spune avocatul fraților Tate, după decizia înapoierii bolizilor de lux

Avocatul apărării fraților Tate, Eugen Vidineac, a salutat decizia, afirmând într-o declarație faptul că aceasta „nu putea fi diferită, având în vedere detaliile cazului” Frații Tate, care au cetățenie dublă, americană și britanică, au fost deja inculpați la mijlocul anului 2023 într-un alt caz de trafic de persoane și exploatare sexuală. Procesul este în așteptarea unei contestații la Curtea de Apel București.

Tate, influencer și un autodeclarat misogin a câștigat milioane de fani pe social media, promovând un stil de viață ultra-masculin pe care criticii îl consideră ca fiind denigrator față de femei, notează sursa citată.

Ar fi folosit metoda loverboy pentru a exploata sexual femei

”Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul anului 2015, trei inculpați (doi dintre ei cetățeni străini) au constituit pe teritoriul României un grup infracțional organizat, la care au aderat în cursul anului 2016 o suspectă (cetățean străin) și în luna septembrie 2021 o altă inculpată (cetățean român), care a acționat în scopul comiterii infracțiunii de trafic de persoane atât pe teritoriul României, cât și al altor state", transmitea DIICOT într-un comunicat de presă, în luna august 2024.

Anchetatorii spun că frații Tate au recrutat 34 de persoane vătămate utilizând metoda loverboy și profitând de starea acestora de vulnerabilitate, Mai mult, cu sprijinul celorlalți membrii ai grupării le-au transportat și adăpostit în diferite locații, acolo unde le-au supravegheat și coordonat, obligându-le să producă materiale pornografice, pe care apoi le-au difuzat contra cost pe platforme de profil. Foloasele materiale astfel obținute din exploatarea sexuală a victimelor au fost evaluate la peste 2.800.000 dolari americani și 887.000 tokeni. Vezi mai multe detalii aici!

Citește și articolul - Andrew Tate, criză de nervi în fața tribunalului, după decizia instanței: Nu am făcut nimic mai mult decât să promovez această țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel