Răsturnare de situație cu Elena Lasconi, chiar înainte de alegerile prezidențiale din SUA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, candidata partidului USR la alegerile prezidențiale, a fost implicată recent într-un schimb de replici tensionat cu jurnalistele Simona Gheorghe și Laura Duță de la România TV. Incidentul s-a petrecut în timpul unei conferințe de presă, unde întrebările ziaristelor, legate de dosare penale și persoane controversate din jurul candidatei, au declanșat o reacție puternică din partea acesteia.

La o întrebare despre „penalii” din jurul său și dosarele penale, Lasconi a exclamat: „Doamne, deci, este ceva absolut incredibil!” și a continuat cu un mesaj adresat telespectatorilor: „Dragi români, nu vă mai uitați fraților la România TV”.

Am discutat despre acest subiect cu jurnalistul Val Vâlcu care a făcut o remarcă interesantă despre atitudinea candidatei USR. În timp ce partidul USR și-a exprimat în mod deschis simpatii progresiste, similare cu cele ale Kamalei Harris, comportamentul Elenei Lasconi este asociat cu cel al lui Donald Trump. Remarcăm o asemănare între modul în care Elena Lasconi a gestionat confruntarea cu presa și maniera combativă a lui Trump în fața jurnaliștilor critici, adică zici că-s una și aceeași persoană.

Un moment controversat al conferinței a fost când jurnalista Laura Duță a acuzat-o pe Lasconi că „fuge” și că atitudinea sa este „dictatură” și „comunism”, referindu-se la încercarea acesteia de a evita răspunsurile suplimentare. Lasconi a replicat ferm: „Nu vedeți că mințiți? Mă cercetați dumneavoastră? Nu fug.”

Deși USR este cunoscut pentru susținerea valorilor progresiste, cum ar fi drepturile LGBT și protecția mediului, stilul Elenei Lasconi de a se confrunta a generat o imagine paradoxală. Asemănarea cu Trump, cunoscut pentru atacurile sale asupra presei, ridică întrebări despre strategia și direcția comunicării politice în campania sa.

VEZI ȘI: Ce le-a făcut Lasconi jurnalistelor România TV, după ce a fost întrebată ”de ce e înconjurată de penali”: Doamne, e absolut incredibil!

Zi istorică în SUA

În Statele Unite sunt ultimele ore cruciale ale unei campanii incredibile pentru Casa Albă: Kamala Harris şi Donald Trump se confruntă luni în ultimele mitinguri electorale, în ajunul unui vot cu o miză majoră pentru Statele Unite şi restul lumii.

În alegerile prezidenţiale americane din 2024 se confruntă două personalităţi radical opuse, între care există o diferenţă de vârstă de aproape două decenii.

Pe de o parte, actuala vicepreşedintă democrată, care în iulie l-a înlocuit în cursa pentru Casa Albă pe preşedinte Joe Biden. Kamala Harris, în vârstă de 60 de ani, ar putea deveni marţi prima femeie care conduce cea mai mare putere economică şi militară la nivel global.

Pe de altă parte, fostul preşedinte republican Donald Trump, în vârstă 78 de ani, cu o revenire politică spectaculoasă după ce a părăsit Casa Albă în 2021 într-un context haotic, reuşind să scape de două proceduri de demitere şi condamnat în instanţă.

Această campanie care urmează să se încheie a fost marcată de momente incredibile, în special cele două tentative de asasinat asupra lui Donald Trump, într-o ţară fracturată.

7 state, până la final



Fiecare dintre cei doi rivali declară că are încredere în victoria sa. Dar, în realitate, competiţia este atât de strânsă încât doar câteva zeci de mii de voturi ar putea decide rezultatul alegerilor.

Aceste voturi sunt puse în joc în şapte state-pivot binecunoscute, în care cei doi rivali fac campanie fără oprire de luni de zile, cheltuind sute de milioane de dolari.

Dintre aceste şapte state, statul cu cei mai mulţi mari electori este Pennsylvania. Statele Unite, ţară federală, au un sistem de vot universal indirect, în care candidatul care reuşeşte să obţină sprijinul majorităţii celor 538 de mari electori, respectiv a cel puţin 270, este declarat învingător.

Prin urmare, Kamala Harris şi Donald Trump depun luni ultimele eforturi în Pennsylvania, într-un final tensionat de campanie.

Vicepreşedinta americană, fost procuror şi apoi senator de California, născută dintr-un tată jamaican şi o mamă indiană, va merge la Scranton, oraşul natal al lui Joe Biden, apoi în cele două oraşe principale ale statului, Pittsburgh şi Philadelphia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel