Răsturnare de situație cu Imane Khelif. Antrenorul ei recunoaște că există „o problemă cu cromozomii“

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Antrenorul lui Imane Khelif, Georges Cazorla, a recunoscut că sportiva din Algeria are „o problemă cu cromozomii”, sugerând că aceasta ar putea avea cromozomi XY, de bărbat.

Antrenorul controversatei medaliate olimpice Imane Khelif a lăsat loc de interpretare, spunând că „problema cu cromozomii” i-a determinat pe șefii din Federația Internațională de Box (IBA) să o interzică de la competiția feminină anul trecut, potrivit Daily Mail.

Federația Internațională de Box (IBA) a descalificat-o după ce a efectuat teste medicale care au sugerat că algerianca era „biologic bărbat”. În ciuda acestui fapt, algeriencei i s-a permis să participe ca femeie de la Jocurile Olimpice, pur și simplu pentru că scria „femeie” în pașaportul ei.

Acum antrenorul ei, Georges Cazorla, a confirmat că testele au identificat „o problemă cu hormonii” și „cu cromozomi”, sugerând că ar putea avea cromozomii XY, tipici unui bărbat.

„Această tânără săracă a fost devastată, devastată să descopere brusc că s-ar putea să nu fie fată”, a declarat el pentru revista franceză Le Point.

Italiana Angela Carini a renunțat la luptă împotriva lui Imane Khelif și a plâns în hohote după doar două lovituri devastatoare primite de la algeriancă, în optimile de finală de pe 1 august.

Ofițerul de poliție din Napoli a spus că „nu a fost niciodată lovită atât de tare”, deoarece a pierdut în doar 46 de secunde în fața adversarei ei din Algeria.

CITEȘTE ȘI             -            Revolta unei pugiliste, după controversele de gen. Ce gest a făcut în fața lui Lin Yu Ting, care a bătut-o și are cromozomi XY, de bărbat / foto în articol

Acum, antrenorul național al Spaniei, Rafa Lozano, a dezvăluit că Khelif a fost considerat prea periculoasă pentru a fi asociată cu femeile la ocompetiție de box la Madrid înaintea Jocurilor Olimpice.

„Am pus-o cu Jennifer Fernandez și a durut-o. Oricine s-a bătut cu ea a fost rănită.”, a precizat acesta.

El a spus că antrenorii au putut să o pună să joace doar împotriva unui pugilist masculin, Jose Quiles, unul dintre cei mai importanți boxeri din Spania.

Imane Khelif a fost prezentată ca o eroină, după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Yang Liu și a fost selectat drept unul dintre sportivii care va purta sdrapelul Algeriei la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, duminică.

Dar succesul lui Khelif și al medaliatei cu aur din Taiwan, Lin Yu-Ting, a adus o presiune intensă asupra Comitetului Olimpic Internațional (CIO) pentru a stabili clar cine poate concura la categoriile sale feminine.

Organizația nu a efectuat teste cromozomiale din 1999 și a oprit testele pentru niveluri crescute de testosteron în 2021, după ce a concluzionat că acestea au prevenit „echitatea, includerea și nediscriminarea pe baza identificării sexului și a variației sexului”.

„Toată lumea care concurează la categoria feminină respectă regulile de eligibilitate pentru competiție”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI            -          Algeria vine cu lămuriri în cazul lui Imane Khelif: Campioana noastră ...

Și alte pugiliste au îndurat loviturile lui Imane Khelif

Angela Carini nu a fost prima adversară a lui Khelif care a reclamat puterea loviturilor algeriencei. Pugilista mexicană Brianda Tamara Cruz a spus că a fost norocoasă să scape cu viață după ce a jucat împotriva lui Imane Khelif în finala Seriei Centurii de Aur din Guadalajara în 2022.

„Când m-am luptat cu ea, am simțit că nu era pe măsura mea, am fost rănită foarte mult de lovituri”, a spus ea.

„Cred că niciodată în cei 13 ani ai mei ca pugilistă nu m-am simțit așa, nici măcar când m-am bătut cu bărbații.  Slavă Domnului, în ziua aceea am ieşit bine din ring”, a precizat Brianda Tamara Cruz.

Vineri, șeful Jocurilor Olimpice, Thomas Bach, a apărat din nou dreptul la box al lui Khelif, dar a adăugat că va fi primul care va adopta un „sistem solid din punct de vedere științific”.

„Acest sistem funcționează și, prin urmare, decizia noastră este clară”, a adăugat el. „Femeilor ar trebui să li se permită să participe la competițiile feminine, iar cele două sunt femei”, a mai spus Bach.

IBA a refuzat să împărtășească detalii suplimentare despre testele sale, spunând că detaliile vor „rămâne confidențiale”. Între timp, Imane Khelif a depus acum o plângere legală oficială în Franța, cerând o investigație asupra hărțuirii online.

„După ce tocmai a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, pugilista Imane Khelif a decis să ducă o nouă luptă: cea a dreptății, a demnității și a onoarei”, a declarat sâmbătă avocatul ei Nabil Boud.

CITEȘTE ȘI               -                Mircea Badea trage concluziile după controversa cu Imane Khelif la Jocurle Olimpice de la Paris: Chiar așa am ajuns în 2024?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel