Răsturnare de situație cu invadarea terestră a Fâșiei Gaza. SUA avertizează: Ne aflăm „într-un moment periculos”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la Națiunile Unite, a afirmat vineri că suntem într-un "moment periculos" în ceea ce privește conflictul dintre Israel și militanții palestinieni din mișcarea Hamas, transmite Reuters.

Ea a subliniat, de asemenea, că "Statele Unite au făcut cunoscut, atât în declarații publice, cât și în discuții private, că în timp ce Israel își exercită dreptul de a-și apăra poporul împotriva unui grup terorist, trebuie să facă acest lucru în conformitate cu regulile războiului."

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a refuzat cererea armatei de invazie terestră în Fâșia Gaza, a precizat Antena 3 CNN citând New York Times. 

„Benjamin Netanyahu a refuzat să aprobe planul pregătit de armata israeliană pentru invadarea Fâșiei Gaza, pentru a acorda mai mult timp negocierilor și din cauza temerilor unui eșec militar“, a citat Cătălin Porumbel din New York Times.

În cadrul aceleiași emisiuni, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre decizia premierului din Israel de a miza pe un succes diplomatic pe de o parte, iar pe de altă parte de a oferi timp civililor din Gaza pentru a se evacua.

„Israelul trebuie să continue exact ca acum, să atace aerian, chirurgical, cu minim de victime colaterale, țintele Hamas din Gaza, plus incursiuni ale trupelor de comando pentru a descoperi tuneluri, rezerve de muniții și rampe de lansare de rachete“, a spus Bogdan Chirieac, adăugând că „numărul de victime colaterale în Gaza este și așa mare, din cauza faptului că Hamas, dincolo de umanitate, folosesc femei și copii drept scuturi umane“.

„Premierul Benjamin Netanyahu are mare dreptate să oprească invazia terestră, pentru că poate duce la zeci de mii de morți. Când tragi cu tunul în trăgătorul palestinian și el se află în mijlocul a trei familii, șrapnelul îi omoară pe toți“, a continuat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel