Răsturnare de situație după victoria chinezului Pan Zhanle: E un trișor! Nu ai cum să-i învingi pe Kyle Chalmers, David Popovici și Jack Alexy cu o lungime de corp

Inquam Photos / Colette Rochefort
Inquam Photos / Colette Rochefort

Recordul mondial uimitor al înotătorului olimpic Pan Zhanle în finala de 100 m liber masculin a fost evocat de un renumit antrenor australian de înot, care susține că succesul chinezului „nu este omenește posibil”.

Antrenorul australian de înot Brett Hawke aproape că a rămas fără cuvinte după ce înotătorul olimpic chinez Pan Zhanle și-a doborât propriul record mondial în finala de 100 m liber de joi, scrie Sky News.

Tânărul de 19 ani a uimit spectatorii când l-a învins pe concurentul australian Kyle Chalmers, în vârstă de 26 de ani, cu 1,08 secunde – doborând propriul record mondial și terminând proba în numai 46,40 secunde.

Hawke a scris pe Instagram că o astfel de realizare „nu este omenește posibil”

Antrenorul de 49 de ani, a cărui carieră s-a întins pe 30 de ani și care a fost el însuși un freestyler olimpic de sprint, a postat un videoclip în care spune că este „furios” pe cursă din mai multe motive.

CITEȘTE ȘI          -          Cerințele lui David Popovici de la statul român. În ce condiții s-a antrenat medaliatul român pentru JO 2024

Foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

„Uite, prietenii mei sunt cei mai rapizi înotători din istorie, de la Rowdy Gaines la Alex Popov la Gary Hall Jr, Anthony Irvin, până la King Kyle Chalmers. Îi cunosc pe acești oameni, i-am studiat de 30 de ani”, a spus el.

„Am studiat acest sport. Am studiat viteza. Îl înțeleg. Sunt un expert în asta, asta fac și o fac bine.

El a argumentat că nu a fost posibil să câștigi 100 de metri stil liber cu o lungime de corp – spunând „pur și simplu nu se poate”, a relatat Hawke.

„E un trișor! Nu este uman posibil să bați cu o lungime de corp”, a adăugat el.

„Nu-mi pasă ce spui. Aceasta nu este o chestie de rasă, nu este împotriva unei anumite persoane sau a vreunei națiuni, asta este doar ceea ce văd și ceea ce știu. Aceștia sunt prietenii mei, aceștia sunt oamenii pe care i-am studiat, asta este munca pe care am depus-o timp de 30 de ani, o înțeleg.

Nu este real, nu învingi pe acel teren. Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy, nu-i învingi pe acești băieți cu o lungime completă a corpului în 100 stil liber. Asta nu este omenesc posibil, bine, așa că nu mi-l vinde, nu mi-l băga pe gât. Nu e adevărat.”, a mai precizat antrenorul.

„Dacă pare prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că este”, a scris Hawke la poveste ulterior.

Echipa chineză, în mijlocul unor controverse

Echipa națională chineză s-a trezit în mijlocul unei controverse în urma dezvăluirilor din aprilie potrivit cărora 23 de înotători au fost autorizați să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în ciuda testării pozitive la doze mici de trimetazidină la începutul anului 2021.

Explicația autorităților chineze a fost că înotătorii au consumat mâncare cotaminată la un hotel.

Cu toate acestea, Pan nu face parte din grupul celor 23, iar Hawke nu a făcut nicio referire explicită la scandalul de dopaj în timp ce a abordat problema.

După câștigarea recordului mondial, Pan a spus că a făcut 29 de teste anul trecut și 21 de teste din mai până în iulie anul acesta, spunând reporterilor prin intermediul unui traducător că „nu a fost niciodată pozitiv”.

„Nu cred că a existat vreun impact (asupra mea) pentru că toate testele au fost făcute în procedura normală... Deci nu este o problemă serioasă”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel