Răsturnare de situație în cazul accidentului de pe A1. Un martor rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului

Foto: ISU
Foto: ISU

Un martor al accidentului de pe Autostrada A1 a spus ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului.

Un martor-cheie care a asistat la tragicul accidentul petrecut pe Autostrada A1, în care cinci oameni au murit, după ce dubița în care se aflau a fost zdrobită între două TIR-uri, rupe tăcerea. Acesta a explicat ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului.

Martorul în cauză este un șofer care circula pe sens opus în momentul în care s-a produs cumplitul accident. Potrivit acestuia, cu câteva secunde înainte de impact, șoferul care se afla la volanul primului TIR coborâse din cabină pentru nevoile fiziologice.

"Erau în coloană și începuseră deja să plece. Primii care au plecat erau deja departe și până se dă drumul la coloană durează...", a povestit martorul pentru Observator.

Astfel se pare că în momentul impactului, șoferul primului TIR se pregătea să urce la volan.

"El nu a apucat nici să urce, dar nici să îl prindă în fața camionului", a mai spus bărbatul.

VEZI ȘI: El este șoferul dubiței zdrobite ieri, între două TIR-uri, pe Autostrada 1. Urma să se căsătorească - Foto

Șoferul primului TIR a scăpat cu răni ușoare

 

Din fericire, bărbatul a scăpat cu răni ușoare, însă gestul lui a provocat o adevărată tragedie. Cinci muncitori au murit fiind striviți la propriu de TIR-ul venit din spate. Potrivit medicilor ajunși la fața locului, bărbații nu au mai avut nicio șansă pentru a fi salvați. Unele surse susțin că șoferul celui de-al doilea TIR conducea cu aproximativ 70 km/h în momentul în care a lovit dubița.  

"Conducătorul auto nu era atent la trafic, pentru că nu am văzut nicio intenție de a evita sau de a frâna. În condițiile în care conducătorul autoturismului ținea o distanță mai mare față de TIR, față de mașina din față, cu siguranță eu cred că ar fi avut șanse la viață toți ocupanții din autoutilitară", a explicat Sorin Ene, expert în conducerea defensivă, pentru Observator.  

"La viteza cu care a venit, pe primul (n.r. primul șofer) nici măcar nu l-a simțit. El nu a avut nicio reacție nici acolo", a spus un martor.  

Apropiații celor decedați în acest tragic accident se pregătesc acum de înmormântare, iar oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili exact cum s-a întâmplat totul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel