Organizația Mondială a Sănătății s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu studiile pe Hidroxiclorochină.
În urmă cu doar nouă zile, Organizația Mondială a Sănătății anunța că suspendă folosirea hidroxiclorochinei în studiul global pentru tratamentul împotriva COVID-19, pentru că testele aplicate pe scară largă au indicat efecte secundare foarte grave, cu riscuri mai mari de probleme cardiace și deces în rândul pacienților infectați cu coronavirus.
Ei bine, OMS s-a răzgândit, iar la nouă zile de la decizie, a anunțat reluarea studiilor clinice asupra hidroxiclorochinei. Astfel, după analiza "datelor disponibile privind mortalitatea", membrii OMS au concluzionat că „nu există niciun motiv pentru a modifica protocolul studiilor clinic”, după cum a anunțat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
De-a lungul evoluției pandemiei, Agenția Europeană a Medicamentului a avertizat că folosirea hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, subliniind „potențiale efecte secundare letale”, în special în cazul utilizării unor doze ridicate. S-a constatat că atât clorochina cât și hidroxiclorochina cauzează aritmie cardiacă, o condiție care poate fi agravată dacă alături de aceste medicamente se mai administrează și altele, precum antibioticul azitromicină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News