Răsturnare de situație în cazul vatmanului STB implicat în accidentul mortal de pe Strada Progresului

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Rezultatul INML diferit de cel al DrugTest în cazul vatmanului implicat în accidentul mortal de pe Strada Progresului din Capitală.

Vatmanul implicat în accidentul de joi, de pe Strada Progresului din Bucureștu, nu consumase substanțe interzise, a anunțat Societatea de Transport București, deși rezultatele DrugTest prezentate în acel moment de către Brigada de Poliție Rutieră indicau acest lucru.

Citește și: Șoferul strivit de un tramvai în București era soțul femeii peste care s-a aruncat benzină în Parlament - surse / update

”Societatea de Transport Bucureşti STB SA salută promptitudinea autorităților medicale în elucidarea uneia dintre cauzele susceptibile pentru producerea tragicului accident din data de 19 septembrie 2024, respectiv nevinovăția conducătorului de tramvai în privința consumului de droguri.

Rezultatele probelor biologice efectuate de INML arată că vatmanul care a fost implicat în tragicul accident de pe Strada Progresului nr 43 nu consumase substanțe interzise, în opoziție cu rezultatele aparatului DrugTest, prezentate în spațiul public de către Brigada de Poliție Rutieră. STB SA tratează cu maximă responsabilitate siguranța rutieră, instruieşte periodic conducătorii de vehicule şi impune o conduită preventivă în trafic. Colaborăm deschis şi permanent cu Brigada de Poliție Rutieră atât pentru instruirea conducătorilor auto ai STB, dar mai ales pentru verificări în teren în privința respectării regulilor de circulație de către salariații noştri”, a transmis STB, citat de Agerpres.

De asemenea, STB transmite Brigăzii de Poliție Rutieră ca, în cel mai scurt timp, să solicite Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului Bucureşti - autoritate care reglementează sistematizarea circulației din Capitală - o analiză mai atentă a acestor ”puncte negre” şi o re-sistematizare a circulației în aceste zone de conflict.

”STB SA înțelege şi susține măsurile de prevenție luate de autorități pentru descurajarea consumului de droguri, mai ales în cazul celor care conduc vehicule, dar trage un semnal de alarmă public cu privire la calitatea echipamentelor de depistare a substanțelor interzise”, au precizat reprezentanții STB.

Reamintim că în dimineața zilei de 19 septembrie,  în jurul orei 07:20, pe Șoseaua Progresului din Capitală, în zona stației STB Inox, conducătorul unui autoturism ar fi efectuat virajul la stânga peste calea de rulare a tramvaiului, moment în care a intrat în coliziune cu un tramvai al liniei 47. În urma accidentului de circulație conducătorul autovehicului a decedat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel