Răsturnare de situație în Ucraina. Zelenski anunță că speră la un summit de pace în această toamnă: Trebuie să restabilim ordinea mondială

Sursă: Agerpres
Sursă: Agerpres

Ar putea avea loc un summit de pace Rusia-Ucraina în câteva luni - dacă discuțiile din această săptămână decurg conform planului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus diplomaților ucraineni că speră că o întâlnire cu Rusia ar putea fi realizată în această toamnă, declarând că discuțiile planificate în Arabia Saudită săptămâna aceasta sunt o „piatră de temelie” în acest sens, conform SkyNews.

El a adăugat că aproximativ 40 de țări vor fi reprezentate la întâlnirea din Arabia Saudită.

O întâlnire similară a avut loc la Copenhaga în iunie, la care au participat înalți oficiali din G7, UE, Brazilia și Turcia. China a fost invitată, dar nu a participat.

Potrivit lui Andrii Yermak, șeful biroului lui Zelenski, consilierii Ucrainei se pregătesc deja pentru întâlnirea din Arabia Saudită.

El a spus că Kievul dorește ca mai multe țări din Asia, Africa și America Latină să participe în Arabia Saudită, pentru a ajuta la „elaborarea posibilităților de organizare a viitorului Summit Global pentru Pace”.

„Trebuie să restabilim ordinea mondială, dreptul internațional și să stabilim o pace justă bazată pe Carta ONU și pe termenii Ucrainei”, a mai spus Yamal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel