Răsturnare de situație: Putin retrage unități din Ucraina pentru a apăra Rusia

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a declarat că Moscova a retras un număr „relativ mic” de trupe pentru a întări apărarea în regiunea Kursk împotriva unei incursiuni.

Rusia a retras unele trupe din sudul Ucrainei și le-a trimis înapoi pe propriul teritoriu pentru a încerca să respingă o incursiune tot mai intensă a forțelor ucrainene, a anunțat marți un oficial ucrainean.

Atacul surpriză continuu al Ucrainei a provocat panică la Moscova, unde președintele Vladimir Putin și-a exprimat furia după ce Kievul a capturat zeci de așezări și vaste zone de teritoriu în regiunile Kursk și Belgorod din sudul Rusiei.

„Rusia a relocat unele dintre unitățile sale din regiunile Zaporojie și Herson din sudul Ucrainei,” a declarat Dmytro Lykhoviy, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, pentru Politico.

Kremlinul a atacat inițial regiunile Zaporojie și Herson din sudul Ucrainei în primele zile ale invaziei pe scară largă ordonată de Putin la începutul anului 2022. Sursa citată nu a putut confirma independent câți soldați ruși au fost relocați peste graniță, deși Lykhoviy a spus că numărul acestora este „relativ mic”.

Pentru a încerca să contracareze câștigurile ucrainene, trupele rusești au continuat ofensiva asupra orașului Pokrovsk și în alte părți ale regiunii Donețk din Ucraina, una dintre cele mai fierbinți zone ale frontului de război, unde Rusia câștigă teren. Cu toate acestea, Lykhoviy a adăugat la televiziunea ucraineană că Rusia a relocat personal și „în alte direcții, inclusiv în Kursk.”

Într-o întâlnire tensionată în Rusia, luni, autoritățile locale i-au descris unui Putin iritat cum forțele ucrainene au depășit apărarea slabă din sud începând de săptămâna trecută, declanșând evacuarea în masă a aproape 200.000 de persoane.

Pe măsură ce Ucraina a capturat teritoriu, comandanții ruși au minimalizat inițial atacul, insistând că armata are situația sub control. Dar, la o săptămână mai târziu, Ucraina controlează acum cel puțin 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc.

Incursiunea a ridicat moralul în Ucraina, care a suferit sub invazia pe scară largă a lui Putin timp de doi ani și jumătate, oferind, în același timp, un impuls aliaților occidentali care doresc să vadă Kievul înclinând balanța de pe câmpul de luptă în favoarea sa.

La Moscova, luni, un aliat al lui Putin a arătat cu degetul către armata rusă pentru că nu a fost pregătită să respingă un atac ucrainean și a adăugat că trupele de grăniceri rusești au fost ultimele care au primit informații despre ofensiva ucraineană în desfășurare, lăsându-le prea puțin timp pentru a acționa.

Cu toate acestea, în timp ce retrag unele unități pentru a apăra Kursk, forțele rusești au atacat activ și au inițiat lupte pe frontul de război din Ucraina, inclusiv în sudul de unde au fost retrase trupele.

„Cu toate acestea, rușii au acumulat un număr mare de personal, în special în regiunea Zaporojie, iar numărul de unități pe care le redirecționează este relativ mic,” a spus Lykhoviy la televiziunea ucraineană.

Ei au inițiat, de asemenea, mai multe atacuri asupra orașului Herson în noaptea în care au retras unele forțe. „Trebuie să înțelegem dacă aceasta este doar o acțiune de diversiune,” a adăugat Lykhoviy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel