"Răsuflarea Diavolului", cel mai temut drog din lume. Efectele sunt îngrozitoare

Pe străzile lăturalnice din Bogota, Columbia, unde îşi fac veacul dependenţii de droguri, au început să circule mituri urbane despre temutul drog numit "răsuflarea diavolului", care ar avea efecte devastatoare asupra organismului.

Drogul se numeşte de fapt scopolamină şi are efect anticolinergic. Substanţa se poate obţine dintr-un copac originar din America de Sud, potrivit Collective Evolution.

Este printre drogurile cu efecte mai puţin plăcute, pentru că el nu conferă starea de euforie căutată de obicei de consumatori.

În schimb, produce halucinaţii foarte puternice, care nu mai pot fi distinse de realitate, ducând la o stare de panică.

Totodată, transformă consumatorul într-un zombie, o persoană docilă, care nu mai are voinţă şi face orice i se cere.

Printre efectele extrem de neplăcute se mai numără: lipsa de coordonare a mişcărilor, gât uscat, blocarea transpiraţiei, creşterea temperaturii corpului, dilatarea pupilelor, vedere dublă, tahicardie şi retenţie urinară.

La nivelul sistemului nervos central, simptomele provocate seamănă cu cele ale delirului: agitaţie, confuzie, vorbire incoerentă, mişcări bruşte, necontrolate, halucinaţii.

Citește și: FOTO Cele mai sexy criminale din lume

Jurnalistul Ryan Duffy, de la publicaţia Vice, spune că deseori drogul este folosit împotriva voinţei victimei, fiind suflat pur şi simplu în faţa acesteia. Drogul este incolor şi inodor, iar efectul este instantaneu.

Un alt efect al drogului este amnezia, astfel că a doua zi victima unui atac de acest fel nu îşi va mai aminti nimic din ce i s-a întâmplat.

Poveştile care circulă în Columbia despre victimele acestui drog sunt cutremurătoare. Mulţi vorbesc despre persoane care au fost violate, sau care au acceptat să dea agresorului de bunăvoie toţi banii pe care îi aveau în bancă sau chiar şi-au donat un organ.

Maria Fernanda Villota, medic la spitalul universitar San Jose din Bogota, spune că primeşte câteva victime ale acestui drog în fiecare săptămână. De obicei, sunt tineri găsiţi pe stradă sau în parc, complet dezorientaţi.

Poliţia declară că anul trecut au fost înregistrate 1.200 de cazuri de infracţiuni comise cu ajutorul scopolaminei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel