Rata finală de promovare a Bacalaureatului, creștere la Bacău. Este cu aproape 7 procente peste media națională

foto: Freepik
foto: Freepik

După contestații, rata de promovare a Bacalaureatului în județul Bacău a crescut până la 81,9%. Rata la nivel național este de 75%.

Rata finală de promovare a Bacalaureatului în județul Bacău a crescut cu două procente și jumătate după rezolvarea contestațiilor, ajungând 81,9%, a informat, vineri, Inspectoratul Școlar Județean.

În urma noilor date, județul Bacău are o rată de promovare peste cea înregistrată la nivel național, care este de 75%.

Conform ISJ Bacău, pentru promoția curentă, rata finală de promovare este 86,2%, față de 83,8% înainte de contestații.

Numărul mediilor generale de 10 înregistrate în județul Bacău este tot de trei, cât a fost și înainte de contestații, toți aceşti candidați fiind din promoția curentă. În total, în județ au fost depuse 1.336 de contestații.

Cele mai multe au fost la Limba și literatura română (581), la proba a doua au fost 396 contestații (168 la Matematica și 228 la Istorie), iar la proba a treia, cea la alegere în funcție de profil și specializare, au fost 359 de contestații.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2023 este programată în perioada 7 - 29 august, pentru care înscrierile vor avea loc între 17 și 24 iulie.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/maternă/de circulație internațională și digitale va avea loc între 7 și 11 august, pe 16 august va fi proba scrisa la Limba și literatura română, pe 17 august - proba scrisă obligatorie a profilului, pe 18 august - proba scrisă la alegere a profilului și specializării, iar pe 21 august - proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate pe 25 august, iar cele finale, după depunerea și rezolvarea contestațiilor, pe 29 august, notează Agerpres.

Citește și: Note finale la examenul de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor. A crescut rata de promovare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel