Rata natalității, alarma urologilor: ”Până în 2070, bărbații ar putea pierde capacitatea de a avea copii”

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

”În doar 40 de ani, numărul de spermatozoizi la bărbații occidentali s-a redus la jumătate. Dacă tendința continuă și nu este oprită, până în 2070 mai mult de 40% din fertilitatea masculină se va pierde cu pericole foarte grave pentru procreare”, au declarat specialiștii.

Riscul ca pierderea fertilităţii masculine să devină o problemă ireversibilă pentru specia umană este real.

Societatea Italiană de Andrologie (SIA) semnalează pericolul celui mai rău scenariu: în 2070 posibilitatea ca bărbații să aibă copii s-ar putea diminua, dacă stilul de viață și condițiile de mediu nu sunt modificate, pe lângă comportamentele legate în mod logic de scăderea ratelor de fertilitate, precum abstinența sexuală, din ce în ce mai frecventă în rândul tinerilor și creșterea vârstei de concepție, potrivit Today.

De fapt, se estimează că peste 1,6 milioane de  bărbați între 18-40 de ani nu au făcut sex niciodată în viața lor.

Până în 2070, peste 40% din fertilitatea masculină se va pierde

”În doar 40 de ani, bărbații occidentali și-au văzut scăderea numărului de spermatozoizi cu 52,4%. Studiile efectuate documentează că, din 1970 până în 2018, în Occident a existat o scădere de la 101 milioane de spermatozoizi per ml de lichid seminal în 1970, la 49 de milioane de ml în 2018”, declară Alessandro Palmieri, președintele SIA și profesor la Universitatea Federico al II-lea, din Napoli.

”Din 1973 până în 2000 scăderea concentrației de spermatozoizi a fost de 1,6% în fiecare an. Din 2000 până în 2018 scăderea concentrației de spermatozoizi s-a dublat fiind de 2,64% pe an”, subliniază Palmieri. 

Scăderea numărului de spermatozoizi este înregistrată și în Asia, Africa și America de Sud.

Concluzii

”Calitatea spermei masculine trebuie considerată o ”santinelă” a mediului, având în vedere că în zonele cele mai afectate de poluare se înregistrează o scădere mai gravă a concentrației spermatozoizilor”, declară Luigi Montano, uroandrolog SIA și fost președinte al Societății Italiene pentru Reproducerea umană (SIRU).

”Autoritățile sanitare și politice trebuie așadar să evalueze problema scăderii natalității, luând în considerare nu doar cauzele socio-economice, ci și responsabilitățile biologice, intervenind serios și masiv asupra poluării aerului și a stilurilor de viață incorecte. Omul este într-o criză care ar putea pune în pericol viitorul umanității”, concluzionează Palmieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel