RATB cere Consiliului General să aprobe majorarea tarifelor pentru transportul în comun, de la 1,3 la 2 lei călătoria şi de la 50 la 75 de lei abonamentul lunar, dar şi acordarea gratuităţii doar pentru pensionarii a căror pensie nu depăşeşte 1.500 de lei.
ANAF a pus proprire pe conturile RATB din cauza unei datorii de 272 de milioane de lei. Pentru a crește veniturile instituției și a asigura achitarea lunară a obligațiilor eșalonate către ANAF, RATB cere CGMB să aprobe proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea politicii tarifare actualizate a regiei, a normelor privind desfăşurarea transportului în comun în mijloacele de transport şi a modului de sancţionare a abaterilor săvârşite.
RATB propune noi tarife pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun. Astfel, costul pentru o singură călătorie urmează să fie de doi lei, un abonament lunar pe o linie - 45 de lei, pe două linii - 55 de lei, un abonament general pe toate liniile urbane - 75 de lei, iar un abonament general urban plus expres, adică pe toate liniile urbane şi expres - 180 lei. Preţurile abonamentelor lunare nominale reduse ar urma să fie de 22,50 lei pentru o singură linie, 27,50 lei pentru două linii, şi 37,50 pentru abonamentul pe toate liniile urbane. Pentru cursele expres costul a două călătorii va fi de 10 lei, pentru 10 călătorii ar urma să se plătească 40 de lei, iar un abonament lunar ar costa 120 de lei. Un abonament nenominal pentru o zi ar trebui să coste 12 lei, un abonament nominal pentru 7 zile - 25 de lei, iar un abonament nominal pentru 15 zile - 40 de lei. RATB mai propune şi o suprataxă pentru nevalidarea abonamentului de 10 lei, iar pentru călătoria cu mijloacele de transport fără achiziţionarea unui titlu de transport valabil, suprataxa ar urma să ajungă la 100 de lei, notează Mediafax. De gratuitate, ar putea să se mai bucure doar pensionarii care au o pensie mai mică de 1.500 de lei.
În proiectul de hotărâre propus de RATB se mai arată că abaterile de la dispoziţiile dcoumentului vor fi contravenţii şi se vor sancţionează cu amendă de la 200 de lei la 500 de lei, cu excepţia cazului în care utilizatorul serviciului de transport public călătoreşte fără a valida titlul de transport tip abonament (inclusiv abonament destinat persoanelor care beneficiază de gratuitate), pentru care se aplică o amendă mai mică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News