Economistul Adrian Câciu a vorbit, joi, în exclusivitate pentru DC News, despre evoluția prețurilor la locuințe.
Efectele creșterii prețurilor materialelor de construcții se reflectă în perioada următoare și în evoluția prețurilor locuințelor. Totodată, criza economică impune anumite constrângeri românilor care intenționează să facă un credit pentru achiziționare unei locuințe. În acest sens, economistul Adrian Câciu a oferit un interviu exclusiv pentru DC News, unde a venit cu recomandări pentru cei care vor să facă un credit:
„Legat de locuințe, prețul acestora va crește în continuare, iar recomandarea mea e să nu facă credite. Este o pierdere dublă. Pe de o parte, prețurile locuințelor cresc și atunci vei cumpăra ceva foarte scump, iar când vei plăti, o vei face cu dobânzi din ce în ce mai mari. Oamenii ar trebui să mai aștepte ca lucrurile să se stabilizeze. Cred că acest lucru se va întâmpla la finalul anului 2022 și începutul lui 2023“, spune Adrian Câciu.
„Regula de aur e că economiile le ții în moneda în care câștigi și în funcție de ce vrei să faci cu ele. Dacă ai economii pe care le-ai pus de o parte pentru o vacanță într-o țară europeană, e bine să ai câteva sute/mii de euro puși. În schimb, dacă economiile pe care le ai vizează chestiuni de cumpărat în țară, nu are absolut niciun rost să-i schimbi în altă valută și cel mai bine e să îi păstrezi în lei“, a precizat, în exclusivitate pentru DC News, economistul Adrian Câciu.
Adrian Câciu vine cu noi informaţii despre situaţia complicată în care se află România din punct de vedere economic.
„Dobânda la titlurile de stat a explodat depășind 5%, fiind în creștere cu 74% față de începutul anului(când era 2,9%).
Volatilitatea din piața dobânzilor devine certitudine iar trendul este de creștere accelerată. Dincolo de presiunea pe necesarul de finanțare al statului și pe deficitul public vestea tristă este ca toate creditele se vor scumpi. Creșterea ROBOR va situa acest indicator peste 3% la final de an, iar fiecare rată va crește cu minim 100 de lei.
E război pe buzunarul oamenilor. Credite scumpe, mâncare scumpă, energie scumpă. E dezastru. Mulți nu vor 'avea bani să treacă strada'. Acum se vede ticăloșia Guvernului care a insistat cu două masuri: 1. forțarea creditării companiilor care acum vor fi sufocate de dobânzi și 2. obligarea românilor să plătească dobândă la dobândă.
Criminal! Iar acum ticăloșii ăștia au fugit. Nu vor scăpa!“, transmite economistul Adrian Câciu (citește mai mult AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News