Raţiu, Ianis şi Paşcanu, singurii români din fotbalul spaniol. Gică Craioveanu: Calitate există, dar nu mai văd ambiţia de altădată. Când jucam eu, eram 15-20 de români aici

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @jcomp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @jcomp

Gică Craioveanu a jucat 330 de meciuri în Spania, în prima şi a doua ligă, a marcat 70 de goluri şi a petrecut acolo 11 din cei 18 ani de carieră. Acesta a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC Sport în care a vorbit despre transferul în Spania, adaptarea la fotbalul din peninsula iberică, dar şi despre şansele ca un fotbalist român din generaţia actuală să mai ajungă la cifrele lui. 

"E destul de greu, îţi dai seama. Pentru că eu am plecat pentru 3-4 ani şi am rămas 11 ani. E greu să ajungi în Spania la 330 de meciuri. Trebuie să joci aproape 10 ani meci de meci. Să nu ai accidentări. Eu am fost un tip norocos, ce să mai. Dar e posibil, orice e posibil în Spania. M-aş bucura să fie alţi jucători care să aibă cifrele astea, şi nu doar aici în Spania. Pentru că în momentul ăsta nu prea mai avem jucători la un nivel de top, sunt foarte puţini", a declarat Gică Craioveanu pentru DC Sport. 

În La Liga joacă, pentru moment, doar doi fotbalişti români, ambii componenţi de bază ai echipei naţionale. Andrei Raţiu a devenit titular la Rayo Vallecano şi a atras atenţia multor cluburi din Europa, mai ales după ce l-a blocat cu succes pe Vinicius jr în egalul fără goluri de pe Santiago Bernabeu. Celălalt fotbalist român din prima ligă a Spaniei este Ianis Hagi, purtătorul tricoului cu numărul 10 la Deportivo Alaves. Hagi este, însă, doar împrumutat de la Glasgow Rangers şi nu se ştie dacă va rămâne în Spania. 

"Raţiu e un jucător foarte bun. Când am spus eu aici de Raţiu, cam râdeau de mine, că a jucat la Huesca, că nu ştiu ce. Dar el are şcoala lui Villareal, care e cotată între primele 3 şcoli din Spania. Au ieşit jucători foarte buni de acolo, Pau Torres, Baena, Rodri, care e liderul lui City. E un jucător care s-a impus, pentru că în fotbalul actual, în fotbalul mare, nu face nimeni nimănui cadourile. Ce obţii, trebuie să câştigi. El a jucat foarte bine. 

...

Citiți mai departe pe DC Sport: https://www.dcsport.ro/la-liga-prin-ochii-lui-gica-craioveanu-ratiu-ianis-si-pascanu-singurii-romani-din-fotbalul-spaniol-calitate-exista-dar-nu-mai-vad-ambitia-de-altadata-cand-jucam-eu-eram-15-20-de-romani-aici_2318.html?fbclid=IwAR3x4CWjxzokkSFN6HKCKibWwRpjsmpvTppSw0KblQn8Nt47TMA08Ib5lPM 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel