Rău-platnicii din Focşani vor sta în frig în acestă iarnă

ENET
ENET

De marţi a început debranşarea de la reţeaua de apă caldă şi căldură a asociaţiilor de proprietari din Focşani care înregistrează datorii de peste 6.000 de lei. Procedura va continua toată săptămâna. „Pe măsură ce vor plăti vom relua furnizarea către asociaţii“, a declarat directorul Valter Popescu, citat de Monitorul de Vaslui.

autor: Adrian Stroescu

ENETFocşănenii care nu au înţeles că agentul termic furnizat de ENET nu este gratis şi că trebuie să-şi plătească facturile nu vor beneficia de apă caldă şi căldură în această iarnă. Din păcate, alături de cei care nu şi-au plătit facturile restante vor suferi şi familii nevinovate, care şi-au achitat facturile la zi. ENET a trimis notificări pentru a achita facturile restante către 84 de asociaţii din Focşani care figurează cu datorii.

Conform legii, asociaţiile au la dispoziţie cinci zile lucrătoare să achite debitele, în caz contrar, ENET va opri alimentarea cu apă caldă şi căldură. „Au fost trimise înştiinţări către asociaţiile restante. În funcţie de data la care au primit înştiinţarea se calculează cinci zile lucrătoare după care furnizarea va fi oprită. Din 84 de notificări trimise, 61 de asociaţii au confirmat primirea“, ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET. Plafonul stabilit de societatea de termoficare este de 6.000 de lei, astfel că asociaţiile care vor depăşi această sumă nu vor beneficia de agent termic.

Directorul ENET, Valter Popescu, spune că procedura este obligatorie pentru că în caz contrar debitele restante nu vor fi niciodată recuperate. Cu toate că unele asociaţii depăşesc cu mult acest plafon, încasările ENET sunt tot mai slabe. „Încasările merg prost. Populaţia are de dat către societatea noastră 6,2 milioane de lei din care 3,4 milioane sunt datorii înregistrate de asociaţiile de proprietari. Pe măsură ce vor acumula datorii vor fi debranşate, iar pe măsură ce vor plăti vom relua furnizarea către asociaţii“, ne-a declarat Valter Popescu.

Acesta a mai precizat că, dacă populaţia nu se mobilizează şi nu îşi achită la timp facturile la ENET, Focşaniul ar putea rămâne oricând fără apă caldă sau căldură. Cu toate că Primăria a girat în favoarea ENET datoriile către furnizorul de gaz, neplata tranşelor stabilite ar putea tăia alimentarea. „În orice moment există pericolul de a se opri furnizarea de gaz. Nici primăria nu are bani pe care abia să aştepte să-i dea către gaz. Garantarea este prevăzută de contractul cadru făcut de ANRE. Sursa principală sunt încasările şi dacă populaţia nu plăteşte rămâne în frig“, a conchis Popescu. Reluarea apei calde şi a căldurii a fost făcută în urmă cu o săptămână.

Citeşte şi:

La Tg. Neamţ, elevii au trebuit să protesteze în faţa Primăriei pentru a primii căldură

Când Electrocentrale şi Apaterm se ceartă gălăţenii tremură de frig

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel