Război în Israel. Maximillian Marko Katz arată pericolul de la nordul graniței: "Așteaptă următorii pași pentru a deschide al doilea front"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Maximillian Marko Katz, vicepreședinte Asociația Sionistă din România, a oferit mai multe informații legate de ce se petrece în Israel, după atacurile din ultimele zile.

"Acest atac a avut loc pe fondul apropierii dintre Israel şi Arabia Saudită"

"Acest atac, în opinia mea, a avut loc pe fondul apropierii dintre Israel şi Arabia Saudită, apropiere care deranjează în special Iranul şi, aşa cum ştim, grupările teroriste din Gaza, grupări care sunt alimentate şi finanţate de către Iran, aşa cum, de altfel, şi grupările în sine au recunoscut. Au ales o zi de sărbătoare, au ales o zi de Șabat, o zi în care populația israeliană a petrecut-o sau ar fi trebuit în sinagogi, în natură, în excursii. Au ştiut exact cum să intre, au avut informaţii, se pare, asupra obiectivelor militare pe care cred că le-au studiat îndelungat şi au reuşit ca sute de terorişti palestinieni să pătrundă pe teritoriul Israelului", a declarat Maximillian Marko Katz, la Digi 24.

"Stau de vorbă nu numai cu prieteni, ci şi cu familia mea care este în Israel şi este o stare de nervozitate, este o stare de alarmă, dar poporul israelian este rezilient, s-a regrupat şi, în acest moment, în ciuda faptului că pe teritoriul israelian sunt încă terorişti palestinieni, în sudul Israelului armata acţionează pentru a curăţa zona de aceşti terorişti şi se pregătește pentru a continua acţiunea pe care a început-o din aer în Gaza", a mai spus vicepreședintele Asociației Sioniste din România.

"Riposta va fi dureroasă pentru ei"

"Această penetrare a teroriştilor pe teritoriul Israelului schimbă regulile jocului. Nu mai este o simplă lansare de sute de rachete spre obiective israeliene, ci aceşti oameni au atacat însăşi inima societăţii israeliene. În acest caz, riposta, acţiunea de retaliere - şi nu este o acţiune de răzbunare - va fi dureroasă pentru ei şi cred că are scopul de a-i reduce la tăcere pentru mult timp de acum încolo", a punctat Maximillian Marko Katz.

"Armata este pregătită şi pentru acest scenariu"

"În primul rând, Iranul face acest joc de ani de zile, dar cert este că este implicat în tot ceea ce se întâmplă în zonă. Ceea ce urmează nu putem anticipa, dar cert este că statul Israel este cu ochii şi pe graniţa din nord, acolo unde se află Hezbollah, care este o organizaţie nu numai pro-iraniană, ci care cred că aşteaptă următorii paşi ai armatei israeliene pentru a deschide un al doilea front. Cert este ca armata este pregătită şi pentru acest scenariu", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel