Război între asociaţiile de proprietari şi Primăria Slatina

ana anghel slatina
ana anghel slatina

Administratorii şi preşedinţii de bloc din muncipiul Slatina reclamă că municipalitatea îi încurajează pe locatari să nu-şi mai plătească unele datorii, cum ar fi consumul de curent electric pe scară, salariul femeii de serviciu şi al administratorului sau alte servicii administrative, informează Gazeta Nouă.

Autor: Adi Stroescu

ana anghel slatinaTotul a plecat de la o notificare a primăriei, semnată de viceprimarul Ana Anghel şi trimisă către toate asociaţiile de proprietari din oraş. Preşedinţilor de asociaţii li se impune ca, atunci când li se solicită adeverinţe cu datorii, necesare locatarilor pentru separarea la apă sau gaze, să se precizeze doar debitele către Compania de Apă şi către Salubris, firma care se ocupă de salubritate. Administratorii şi preşedinţii de asociaţii se tem că vor rămâne cu datorii mari care nu vor mai fi recuperate vreodată.

Viceprimarul Ana Anghel spune că este normal ca firma Salubris sau Compania de Apă să fie înştiinţate doar de datoriile pe care locatarii le au către aceste societăţi. Adeverinţele cu debite sunt necesare celor care vor să plece din asociaţiile de proprietari.

„Primul pas pe care trebuie să-l facă cei care vor să se desprindă de asociaţie este ca ei să aibă contract individual cu Compania de Apă şi cu Salubris. Ca să poată să facă aceste contracte, pe aceste două societăţi le interesează debitul către ei, nu-i interesează restanţa către asociaţie. Există cazuri în care îi pot prelua şi cu datorii, în baza unui angajament că vor plăti”, a declarat edilul.

„Majoritatea administratorilor şi preşedinţilor le dau restanţa totală, care nu-i ajută cu nimic să se ducă să încheie contract individual nici cu unii şi nici cu alţii”, a adăugat ea precizând că alte restanţe către asociaţie trebuie achitatate în momentul în care locatarii solicită ieşirea din asociaţie, în cadrul Adunării Generale.

„Preşedinţii se tem că-şi pierd pâinea”

Ana Anghel spune însă că adevăratul motiv din spatele nemulţumirilor şefilor de asociaţii este acela că, dacă tot mai mulţi locatari părăsesc aceste structuri, ei îşi pierd funcţiile şi, implicit, sursa de venit.

„Preşedinţilor de asociaţii le e frică că-şi pierd funcţiile. Noi nu-i încurajăm să rămână cu datorii, există o lege pe care trebuie să o pună în aplicare, dar ei se tem că-şi pierd pâinea. Mai avem vreo 146 de asociaţii în oraş şi mai sunt care s-au desprins, scări sau blocuri, unii foarte bine organizaţi”, a declarat ea.

Primarul Darius Vâlcov declara înainte de a prelua funcţia că va desfiinţa toate asociaţiile de proprietari din municipiu. Totuşi, acest lucru nu poate fi făcut fără voinţa locatarilor.

„Atunci, în 2004, am găsit asociaţii cu prejudicii de miliarde. Însemna enorm un miliard atunci. Am stabilit că ne vom ocupa, că-i vom sprijini pe oameni. Nu putem noi, primăria, să desfiinţăm asociaţia pentru că este opţiunea lor. I-am ajutat şi le-am spus ce trebuie să facă celor care au fost nemulţumiţi”, a declarat Ana Anghel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel